UA | RU
06 червня 2024, 17:19

Чи можливе зниження мобілізаційного віку до 18 років: Стефанчук висловив позицію

фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

Наразі в Україні немає підстав для зниження мобілізаційного віку до 18 років

Про це сказав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу 6 червня, передає RegioNews з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Станом на зараз жодних офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій [про зниження мобілізаційного віку] до українського парламенту в межах суб'єктів законодавчої ініціативи не надходило", — заявив він.

Стефанчук додав, що Верховна Рада ухвалила закони, щоб зробити мобілізацію справедливою і "щоб людей перестали хапати на вулицях".

Нагадаємо, раніше народний депутат України, заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко заявив, що потреба у мобілізації українців у 2024 році становить 110 тис. осіб.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів України автоматично продовжив відстрочки від мобілізації на три місяці для тих осіб, які мають "бронь" від Міністерства економіки.

Раніше заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що кілька тижнів у "Дії" запустять електронне бронювання від мобілізації.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...