UA | RU
10 вересня 2021, 17:12

ОАСК відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензіїї телеканалу "Наш"

Фото з відкритих джерел

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив два провадження за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо анулювання ліцензій каналів "Наш" та "Максі ТВ" (юридичні особи ТОВ "Наш 365" та ТОВ "Наша Прага")

Про це пише RegioNews з посиланням на коментар "Детектору медіа" члена Нацради Максима Онопрієнка.

Щодо каналу "Наш" провадження відкриті у справі за рішеннями Нацради від 19 серпня, яким регулятор визнав, що канал порушив закон "Про телебачення і радіомовлення" через наявність розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі, та неусунення попередніх порушень.

Щодо "Максі ТВ" провадження відкрите за рішенням від 11 березня, яке регулятор прийняв, коли визнав "факт відмови ліцензіата у проведенні перевірки".

Обидва провадження розглядатимуться за спрощеною процедурою, тобто без виклику сторін.

"Оскільки це спрощене, без виклику, засідань не буде, це спеціальна процедура. Не буде визначеної дати. Ми дізнаємось результати розгляду. Подаємо докази та документи паралельно, якщо в цьому є необхідність", — розказав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, у 2019 році Нацрада вже зверталась до суду щодо анулювання ліцензії "Максі ТВ". Однак тоді провадження було зупинене через розгляд справи, у якій канал оскаржував рішення Нацради.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики