UA | RU
08 червня 2021, 21:14

У Львові загинула 17-річна студентка - чемпіонка з пауерліфтингу, випала з вікна гуртожитку

Фото: Facebook Львівської обласної федерації пауерліфтингу

У Львові 17-річна студентка розбилася, випавши з вікна 7 поверху гуртожитку. Згодом з’ясувалося, що це чемпіонка з пауерліфтингу Ірина Квас

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на відділ комунікації поліції Львівської області та на Львівську обласну федерацію пауерліфтингу.

Сьогодні, 8 червня, близько шостої години ранку до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що на вулиці Лисинецькій у Львові від травм, отриманих внаслідок падіння з висоти, загинула молода дівчина, - повідомили поліцейські.

Зазначається, що правоохоронці встановили особу загиблої – 17-річної мешканки Яворівського району, студентки одного з львівських навчальних закладів. Також попередньо встановлено, що дівчина випала з вікна на 7 поверсі гуртожитку, в якому проживала.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою "самогубство".

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Згодом у Facebook Львівська обласна федерація пауерліфтингу висловила співчуття родині загиблої.

Львівська обласна федерація пауерліфтингу висловлює щирі співчуття родині, близьким, друзям та тренеру багаторазової призерки чемпіонатів України, переможниці чемпіонатів області з пауерліфтингу та жиму лежачи Квас Ірини, яка сьогодні трагічно загинула. Важко усвідомити те, що відбулося, але Іра назавжди залишиться в наших серцях! Вічна пам'ять! - йдеться в повідомленні.

17-річна Ірина Квас неодноразово посідала призові місця на чемпіонатах України з пауерліфтингу. Зокрема, у 2019 році 15-річна Ірина Квас здобула золото чемпіонату України. Дівчина присіла зі штангою вагою 125 кілограм, виконала жим лежачи з 65-кілограмовою штангою та станову тягу зі 130 кілограмами. У травні 2021 року збірна Львівщини, у складі якої була Ірина Квас, здобула низку перемог на чемпіонаті України з пауерліфтингу. Дівчина виборола 3 місце у ваговій категорії до 63 кг з результатом 235 кг.

Як повідомлялося, в Україні від початку року зросла кількість самогубств серед дітей та підлітків. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що за чотири місяці 2021 року кількість суїцидів або спроб серед дітей та підлітків становить уже 126 випадків.

Раніше, 28 травня, у Кривому Розі з вікна випав школяр: дитина розбилася на смерть.16-річний юнак вночі випав з вікна у Покровському районі Кривого Рогу. Травми, отримані при падінні, виявилися смертельними.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Росіяни атакували дроном рятувальників, які приїхали гасити пожежу біля Херсона
25 квітня 2024, 18:14
У Херсоні пролунали вибухи
25 квітня 2024, 17:54
У ЗСУ розповіли про "танки-черепахи", які росіяни кидають у бій на Донеччині
25 квітня 2024, 17:50
Чи знесуть Арку дружби народів: влада Києва ухвалила остаточне рішення
25 квітня 2024, 17:44
У мерії Мукачева провели обшуки
25 квітня 2024, 17:23
Окупанти вдарили по Балаклії: влучили біля залізничного вокзалу, є поранені
25 квітня 2024, 17:17
НАБУ взялося перевіряти елітну нерухомість генерала СБУ Вітюка після розслідування ЗМІ
25 квітня 2024, 16:59
Двоє прикордонників допомогли втекти з України більш ніж 200 ухилянтам — як працювала схема
25 квітня 2024, 16:22
На Запоріжжі ЗСУ знищили три російські гармати та одну САУ
25 квітня 2024, 16:20
Росія обстрілює Донеччину: зросла кількість жертв та постраждалих
25 квітня 2024, 16:00