UA | RU
02 лютого 2021, 12:49

Рада усунула колізію при призначенні наглядової ради "Суспільного"

Також встановлено новий термін повноважень членів наглядової ради "Cуспільного"
Також встановлено новий термін повноважень членів наглядової ради "Cуспільного"
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №4413, усунувши колізію при призначенні наглядової ради "Cуспільного".

Відповідне рішення нардепи ухвалили під час засідання парламенту 2 лютого, передає RegioNews.

Законопроєкт №4413 "Про внесення змін до закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами" у другому читанні підтримали 290 депутатів.

Законопроєкт встановлює термін повноважень членів наглядової ради "Cуспільного" — пʼять років.

У документі зазначається, що депутатські фракції і групи ВРУ поточного скликання не пізніше як за 2 місяці до закінчення повноважень членів наглядової ради "Cуспільного", обраних нардепами попереднього скликання, зможуть делегувати нових членів з урахуванням вимог цього закону.

Водночас фракції та групи, які розформовані або сформувалися після делегування членів наглядової ради НСТУ, не зможуть делегувати до такої ради своїх представників.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення письмово має за 90 днів до закінчення повноважень членів наглядової ради НСТУ повідомляти парламентарям про необхідність обрання впродовж 45 днів нових членів.

У разі дострокового припинення повноважень члена наглядової ради, обраного від депутатської фракції чи групи, така фракція чи група, якщо вона не розформована, ухвалює рішення про обрання нового члена на строк, що залишився до закінчення повноважень його попередника.

Якщо до проведення виборів нового складу парламенту залишилось 180 чи менше календарних днів, обирати членів наглядової ради "Суспільного" фракції чи групи не можуть.

Раніше у "Слузі народу" пояснили, як працюватиме СБУ після реформи.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики