UA | RU
07 грудня 2020, 19:26

Під час пандемії правила перетину адмінмежі між Херсонщиною та Кримом не змінилися, - Держмитслужба

Натомість адмінмежа вдесятеро менш завантажена, ніж зазвичай
Натомість адмінмежа вдесятеро менш завантажена, ніж зазвичай
Фото krymr.org

Правила перетину адмінмежі між Кримом і Херсонщиною не мінялись, перевіряють документи так само прискіпливо – із території окупованого Криму можуть потрапити особи, які можуть здійснити теракти на материковій частині.

Про це повідомили в Держмитслужбі на запит Радіо Свобода, передає RegioNews.

На період встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 порядок переміщення громадянами товарів через адміністративний кордон між Херсонською областю і тимчасово окупованою територією АР Крим залишився незмінним, – йдеться у відповіді Держмитслужби на інформзапит.

Під час пандемії COVID-19 адмінмежа вдесятеро менш завантажена, ніж зазвичай. За інформацією українських прикордонників, у листопаді 2020 року її перетинали до пів тисячі осіб на добу.

Із території окупованого Криму можуть потрапити особи, які можуть здійснити терористичні акти на материковій частині України.

Немає різниці – багато чи небагато людей. Ми завжди стараємося прискіпливо перевіряти документи, тому що адмінмежа – це досить небезпечна ділянка для нас. Бо з території окупованого Криму можуть потрапити особи, які перебувають у розшуку, зокрема в міжнародному, а також особи, які можуть здійснити терористичні акти на материковій частині України. Тому всіх громадян ми ретельно перевіряємо, – пояснив начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

Як повідомлялося раніше, у Кабміні заявили, що реінтеграція Донбасу розглядається лише у комплексі з Кримом.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики