UA | RU
03 червня 2020, 13:22

У Раді хочуть збільшити штрафи за ПДР для пішоходів

Пішоходів планують карати штрафами до 680 гривень за порушення ПДР
Пішоходів планують карати штрафами до 680 гривень за порушення ПДР
Фото: з відкритих джерел

ВРУ прийняла за основу законопроект №2697, яким пропонується посилити відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху і зобов'язують їх носити при поганій видимості елементи, які відбивають світло.

На засіданні парламенту відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів України, передає RegioNews.

Так, законопроекти № 2694 2696 направлені на забезпечення безпеки пішоходів, які знаходяться в темний час доби на проїжджій частині дороги (вулиці), завдяки використанню світлоповертаючих елементів (стрічка, наклейка, жилет) і на зменшення кількості аварій за участю пішоходів.

Проектом № 2697 пропонується внести зміни в санкції адміністративні правопорушення, підвищивши розмір штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху, в тому числі у разі знаходження їх у стані сп'яніння, або якщо такі дії призвели до створення аварійної обстановки.

Пішоходів, які порушують правила дорожнього руху, будуть карати штрафом у розмірі 255 гривень. Станом на сьогоднішній день сума аналогічного штрафу становить 51 гривню.

Якщо ж пішоходи перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, то сума штрафу для них складе 510 гривень. Станом на сьогодні - 120 гривень.

Якщо порушення ПДР призводить до аварійної ситуації, то штраф складе 680 гривень. Зараз за таке порушення накладається штраф у сумі 170 гривень.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, що кількість порушень правил дорожнього руху різко зменшилося на 40% у порівнянні з попереднім днем, коли стартувала система відеофіксації правопорушень.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...