UA | RU
06 квітня 2020, 13:09

22 нардепи пропустили 90% голосувань Верховної Ради у березні

Серед них Антон Яценко, Ігор Палиця, Юлія Льовочкіна, Олександр Дубінський, Тарас Козак
Серед них Антон Яценко, Ігор Палиця, Юлія Льовочкіна, Олександр Дубінський, Тарас Козак
Верховна Рада. Фото: DW

У березні зафіксовано рекордно низькі показники голосувань ВРУ, повідомляє RegioNews з посиланням на сторінку Комітету виборців України у Facebook.

В середньому один народний депутат Ради впродовж місяця взяв участь в 66% голосувань. Нижчі показники були лише в жовтні 2019 р., коли в середньому голосували 65% депутатів. В інші місяці показники були вищі: у лютому – 73%, січні – 82%, грудні – 79%, листопаді – 80%, вересні – 71%.

22 народні депутати пропустили 90% голосувань Ради за місяць. Серед них А. Яценко (взяв участь в 1,5% голосувань), І. Палиця (3,9%), Ю. Льовочкіна (4%), О. Дубінський (4%), Т. Козак (7%) та ін.

"На низькі показники голосувань в березні вплинути два фактори: карантинний режим, внаслідок якого частина депутатів не прийшли в Раду та розгляд правок до законопроекту про ринок землі, який відбувався переважно формально і не викликав особливого інтересу депутатів. Також у березні було прийнято низку резонансних законів, проти яких різко виступила частина фракцій і груп Ради і, як результат, фактично відмовилася від голосування за ці питання", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Серед ТОП 5 депутатів, які взяли участь в найбільшій кількості голосувань: О. Бакумов – 100% ("Слуга Народу"), Р. Князевич – 99,8% ("Європейська солідарність"), М. Заремський – 99,7% (СН), М. Цимбалюк – 99,6% (ВО "Батьківщина"), Г. Мазурашу – 99,5% (СН).

Всього в березні відбулося 13 пленарних засідань Верховної Ради, на яких було проведено 934 голосування.

У березні зафіксовано рекордно низькі показники голосувань Ради У березні 2020 р. народні депутати продемонстрували...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ Понеділок, 6 квітня 2020 р.

Нагадаємо, експерти КВУ проаналізували публічні заяви Володимира Зеленського, озвучені ним в березні минулого року під час виборчої кампанії. Президент не виконав основні з них.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...