UA | RU
27 червня 2024, 15:29

Тернопільська облрада не підтримала заяву від ексголови ОВА Труша про складання мандата

фото: facebook.com/Trush.Volodymyr

Депутати Тернопільської облради не проголосували за заяву про складання депутатських повноважень ексголови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Суспільне.Тернопіль".

Документ розглянули 27 червня на засідання облради. Щоб підтримати його, не вистачило 4 голосів. Володимир Труш подав заяву про складання депутатських повноважень 17 червня, причини він не пояснив.

24 червня на засіданні територіальної виборчої комісії Тернопільської області припинили депутатські повноваження депутатів від партії "Слуга народу" Володимира Труша та Ярослава Захарківа, який взимку виїхав за кордон у відрядження і досі не повернувся.

Однак на сесії 27 червня їхні заяви не підтримали: за проголосували 27 депутатів замість 31 необхідного. Основна причина – депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали, щоб заявники прозвітували про свою роботу в облраді.

"Перед будь-яким складанням повноважень, потрібно прозвітувати перед виборцями, надати звіт про роботу. І якщо не буде ніяких питань і зауважень, то можливо депутати проголосували би за таку заяву", – зазначила заступниця уповноваженого представника депутатської фракції "Європейська солідарність" Ірина Шумада.

Також під час сесії представили нового депутата від партії "Слуга народу". Ним став головний лікар Кременецької лікарні Павло Кисіль. Обранець замінив ексдепутата Ігоря Жмінку, якого позбавили депутатського мандата та партійного квитка в обласному осередку партії "Слуга народу".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ексочільник Тернопільської ОВА Володимир Труш написав заяву про дострокове припинення повноважень депутата Тернопільської обласної ради.

Труш обіймав посаду голови Тернопільської обласної державної адміністрації з 19 березня 2020 року до 29 грудня 2023 року.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...