UA | RU
31 липня 2024, 13:24

Ексголову Полтавської ОДА та його радника судитимуть за хабарництво

фото: facebook.com/valeriy.golovko

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування НАБУ направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Полтавської облдержадміністрації та його радника за обвинуваченням в одержанні 176 тисяч євро та автомобіля люкс класу в якості неправомірної вигоди

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає RegioNews.

Видання Полтавщина пише, що 30 липня НАБУ і САП скерували до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього голови Полтавської ОДА Валерія Головка та його радника Олександра Літвінова в отриманні хабарів.

Розслідування встановило, що в серпні 2017 року голова ОДА Валерій Головко за пособництва свого радника Олександра Літвінова висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Йдеться про 176 тисяч євро (більше 5 млн грн).

Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету облдержадміністрації.

Водночас у листопаді, не виконавши обіцянку, за яку Головко одержав 176 тисяч євро, посадовець повторно висловив прохання отримати хабар.

Як результат, у грудні 2017 року Голова отримав у подарунок до свого дня народження від того ж підприємця автомобіль люкс-класу Mercedes-Benz-Brabus вартістю більше 6,5 млн грн.

"Дії колишнього Голови облдержадміністрації кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Його раднику інкриміновано аналогічний злочин, але з додатковою кваліфікацією - ч. 5 ст. 27 КК України (пособництво)", — йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 26 жовтня 2022 року НАБУ та САП повідомили колишнім голові Полтавської обласної державної адміністрації, його заступнику та раднику про підозру в отриманні неправомірної вигоди та шахрайстві. Дії осіб кваліфікували за ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 190 КК України.

Також повідомлялося, що 22 лютого 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро обшукали кабінети посадовців в облдержадміністрації. Зокрема, тодішнього голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Речниця НАБУ Світлана Оліфіра зауважила, що обшуки проводили за фактом ймовірного вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Читайте також: Полтава без Мамая. Чому "слуги народу" мають остаточно очистити місто від "мамаївщини"

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
На Миколаївщині судитимуть керівників оборонного та комерційного підприємств за розтрату 2 млн грн
19 вересня 2024, 02:32
На Харківщині 10-річна дівчинка впала з недобудови
19 вересня 2024, 01:15
Вбивство на АЗС у Києві: в поліції розповіли подробиці, затриманому загрожує довічне
19 вересня 2024, 00:09
У Львівській політехніці найняли нову викладачку замість Фаріон
18 вересня 2024, 23:52
Побиття військового на Дніпропетровщині: серед нападників був місцевий депутат
18 вересня 2024, 22:41
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло зниклого чоловіка
18 вересня 2024, 21:58
У ГУР попередили українців про небезпеку в ресурсах Telegram
18 вересня 2024, 21:27
Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблокований, – МВС
18 вересня 2024, 20:43
Ексмер Чернігова просив голову ОВА закрити кримінальні справи проти нього
18 вересня 2024, 20:10
Росіяни з артилерії обстріляли навчальний заклад на Харківщині
18 вересня 2024, 19:45