UA | RU
07 червня 2024, 20:18

Міністерства та держоргани мають відмовитися від використання кондиціонерів, — Шмигаль

фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів України докладає зусиль, аби розширити генерацію електроенергії, а також зменшити споживання. Для цього центральні та обласні органи влади обмежать використання кондиціонерів та вуличного освітлення

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає RegioNews.

Він наголосив, що для покращення ситуації в енергосистемі Україна відновлює й розширює генерацію, а також зменшує споживання світла.

Починаємо з себе. Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду, — повідомив Денис Шмигаль.

Він пояснив, що міністерства, центральні органи виконавчої влади та обласні держадміністрації мають відмовитись від кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ці ж рекомендації стосуються правоохоронних органів, органів судової влади й інших держорганів.

Прем’єр наголосив, що міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Уряд також закликає правоохоронні органи, органи судової влади й інші державні органи зробити аналогічні кроки. Водночас місцева влада отримала рекомендацію обмежити вуличне освітлення.

Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності. Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу, — підкреслив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, цього літа в Україні через спекотну погоду прогнозується зростання споживання електроенергії. Відповідно, збільшиться дефіцит. В "Укренерго" очікують, що в середині літа ситуація в енергосистемі країни може бути найважчою.

Раніше повідомлялося, що Національна енергетична компанія "Укренерго" 3 червня оголосила тендер на закупівлю кондиціонерів. Компанія планувала витратити на прилади понад 600 тисяч гривень. Після оприлюднення інформації в мережі в "Укренерго" заявили про скасування скандального тендеру на закупівлю систем кондиціонування.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...