UA | RU
17 квітня 2024, 17:15

"Слуга народу" направила 180 млн грн на закупівлю РЕБ для ЗСУ – Олена Шуляк

Партія "Слуга народу" перерахувала 180 млн грн на ЗСУ через платформу UNITED24, створення якої ініціював Президент України Володимир Зеленський. За ці кошти закуплять 2 000 засобів РЕБ проти російських дронів

Про це повідомила голова партії "Слуга народу", народний депутат Олена Шуляк.

Президент Володимир Зеленський назвав протидію російським дронам одним із ключових завдань цієї війни. Він поставив завдання прикрити РЕБами весь фронт, адже військові – це найцінніше, що в нас є.

"Що таке системи РЕБ для української армії? Це насамперед десятки тисяч врятованих життів наших воїнів, це збереження техніки та боєприпасів, це прикриття і захист. Вони вправно "глушать" та приземляють ворожі FPV-безпілотники, знижують ефективність ворожої розвідки та ускладнюють наступи ворогу. Саме тому "Слуга народу" перерахувала 180 млн грн для підтримки ЗСУ. Це вже вдруге партія "Слуга народу" направляє кошти на армію. Наприклад, торік 130 млн грн були виділені на купівлю ПТРК "Стугна-П", – зазначила Олена Шуляк і додала, що за два воєнні роки партія "СН" уже направила на підтримку Сил оборони України загалом щонайменше 310 млн грн.

Нардеп додає, що всі закуплені РЕБи – українського виробництва. Вони вже адаптовані до реалій та протестовані нашими військовими на передовій. Тому виробники мають можливість отримати відгуки безпосередньо з фронту й оперативно модифікувати розробки.

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що більшу частину закупленого РЕБу Генштаб уже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту.

"До повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі (кластеру для розвитку військових технологій – ред.) Brave1 ця сфера почала розвиватися, і вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту. (…) Дякую партії "Слуга народу", яка передала кошти на цю закупівлю", – зазначив віцепрем’єр.

На гроші, акумульовані фандрейзинговою платформою UNITED24, ініційованою Президентом України Володимиром Зеленським, держава почала активно закуповувати засоби РЕБ ближнього радіусу й передавати їх у підрозділи. Це стало можливим завдяки спільній роботі команди Мінцифри, Brave1, Міноборони та Генштабу.

"Немає жодної політичної сили, яка могла б самостійно перемогти ворога. На початку війни Володимир Зеленський сказав, що є лише одна політична партія, яка може перемогти, – це Народ України. "Слуга народу" діє саме за цієї логікою й спрямовує максимум зусиль заради збереження української держави, народу та для перемоги України", – резюмувала Олена Шуляк.

Читайте також: Шуляк розповіла, як ринок будматеріалів здатен перезапустити економіку

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Києві фура на шаленій швидкості злетіла з дороги і перекинулася — подробиці ДТП
30 квітня 2024, 21:38
Удари по позиціях ворога та важкі бої на Сході: актуальна інформація від Генштабу ЗСУ
30 квітня 2024, 20:41
Консульські послуги для чоловіків за кордоном: МЗС України випустило нове роз'яснення
30 квітня 2024, 20:11
Представник МЗС Польщі про українських чоловіків: ухилянтів точно захищати не будемо
30 квітня 2024, 19:54
Кабмін оновив виплати військовослужбовцям: скільки тепер отримуватимуть українські захисники
30 квітня 2024, 19:28
На Сумському напрямку спецпризначенці знищили два російські ЗРК "Бук"
30 квітня 2024, 19:10
Внаслідок загарбницької війни РФ загинули щонайменше 545 українських дітей
30 квітня 2024, 18:48
Держслужба з надзвичайних ситуацій зможе надавати платні послуги — рішення Кабміну
30 квітня 2024, 18:39
Загиблий та 10 постраждалих: у Харкові під обстріл потрапили поліцейські
30 квітня 2024, 18:25
Міністр оборони Польщі про повернення українських чоловіків додому: має бути рішення на рівні ЄС
30 квітня 2024, 18:01