UA | RU
15 березня 2024, 12:29

Стало відомо, кого з депутатів Ради найбільше штрафували за корупцію

Фото: facebook.com/chesno.movement

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало щонайменше 70 адмінпротоколи та 34 обґрунтованих висновків щодо нардепів Верховної Ради ІХ скликання через корупційні правопорушення

Як інформує RegioNews, про це повідомляє "Рух ЧЕСНО".

"Найбільше адмінпротоколів - 42 - складено щодо порушення вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Водночас найбільше протоколів та обґрунтованих висновків склали щодо депутатів партії "Слуга народу”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, шестеро нардепів отримали більше одного адмінпротоколу щодо конфлікту інтересів. Всі вони були обрані до парламенту від "Слуги народу”, але після скандалів трьох виключили з фракції - Анна Скороход наразі входить до депутатської групи "За майбутнє”, Анатолій Гунько до групи "Відновлення України”, а Гео Лерос є позафракційним.

За статтею про конфлікт інтересів скерували до суду справу щодо ще одного "слуги" Олександра Куницького. Він використовував депутатський мандат в інтересах приватного бізнесу - харківської групи компаній "Автоентерпрайз", що займаються імпортом електрокарів. Суд не визнав нардепа винним і в результаті закрив справу.

Проте є й випадки притягнення до відповідальності. Так, нардепа від "Слуги народу" Руслана Горбенка, за даними ЗМІ, оштрафували на 3400 грн. Справа стосувалась запиту стосовно кримінального провадження щодо діяльності одного з приватних товариств Горбенка.

Крім того, складено 34 обґрунтованих висновки виявлення ознак корупційних правопорушень про декларування недостовірної інформації. Зокрема, до цього переліку увійшов нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, який наразі перебуває під арештом у СІЗО. Його декларації містили недостовірну інформацію на суму 27 млн грн.

Ще 14 адмінпротоколів складено проти нардепів, які подали завідомо неправдиві відомості у деклараціях. Зокрема, щодо нардепа з групи "Відновлення України" Олександра Ковальова, нардепів від фракції "Слуга народу" Ірини Аллахвердієвої, Павла Халімона та Маргарити Шол.

Сім адмінпротоколів отримали нардепи у справах щодо партійних фінансів. Справи розглядалися щодо представників ОПЗЖ Вадима Рабіновича та Юрія Бойка, позафракційного нині Віктора Балоги, "слуги" Анатолія Остапенка та інших.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні за звинуваченнями у шахрайстві було відкрито 82 609 кримінальних проваджень у 2023 році. Це найвищий показник за останніх 11 років.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
У Харкові знову лунають вибухи, росіяни втретє за день атакували місто
14 травня 2024, 17:58
На Харківщині росіяни розстріляли чоловіка, ще один цивільний зник
14 травня 2024, 17:36
Серед постраждалих у Харкові є діти: оновлена інформація
14 травня 2024, 17:29
Компанії, що зводили фортифікації на Харківщині, прозвітують про виконані роботи, — ОВА
14 травня 2024, 17:14
Удар по багатоповерхівці у Харкові: влада оприлюднила перші дані про постраждалих
14 травня 2024, 17:07
Росіяни завдали удару по багатоповерхівці у центрі Харкова, — Терехов
14 травня 2024, 16:46
Журналісти УП заявили про погрози після розслідування про київського мільйонера Слобоженка
14 травня 2024, 16:41
У Міноборони відреагували на побиття працівником ТЦК дівчини в Одесі
14 травня 2024, 16:20
У Харкові лунають вибухи — ворог вдруге за день завдає авіаударів
14 травня 2024, 16:16
У Києві будуть судити шахраїв, які ошукали понад 60 переселенців
14 травня 2024, 15:49