UA | RU
21 листопада 2023, 15:02

Рада підтримала збільшення штату НАБУ на 300 осіб

Фото: Facebook

На засіданні Верховної Ради сьогодні, 21 листопада, депутати підтримали в першому читанні законопроєкт щодо збільшення штату Національного антикорупційного Бюро України (НАБУ)

Про це передає RegioNews з посиланням нардепа Ярослав Железняк у Telegram

За (#10203-1) проголосували 323 нардепи.

Планують збільшити граничну чисельність штату НАБУ на 300 осіб, з 700 до 1000 співробітників.

Законопроєкт передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: у 2024 році – на 100 посад; у 2025 році – на 100 посад; у 2026 році – на 100 посад.

Нардеп наголосив, що це важливий законопроєкт, який є одним з основних в наших європейських зобовʼязаннях.

Як додав народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram, йдеться про ціль збільшити за три роки кількість детективів Бюро до трьохсот. На це передбачається 1,7 мільярда гривень.

"Про що йдеться: 300 детективів за 3 роки, по 100 детективів плюс щорічно, починаючи з 2024 року. 1,7 млрд грн за 3 роки", - розповів політик.

Крім того, у парламенті ухвалили у першому читанні законопроєкт, який дає можливість Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) перевіряти майно, набуте до публічної служби (№10262).

Проєкт закону на голосуванні у сесійній залі ВРУ отримав 287 "за".

Як повідомлялось раніше, НАБУ затримало чинного народного депутата України викрили на спробі підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тисяч.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності