UA | RU
22 вересня 2021, 10:49

Олігархи і політики ніколи не будуть відповідати за ДТП. Доведено Димінським, Омельченко і Трухіним, - експерт

Приклад того, як уникнути відповідальності за вчинення ДТП, в якому постраждали люди, нардепу від "Слуги народу" Олександру Трухіну показав олігарх і екс-нардеп Петро Димінський, який влаштував ДТП, в якому загинула молода жінка, але так і не відповів перед законом

Про це в своєму блозі на сайті "Цензор.НЕТ" написав політичний експерт Юрій Гаврилечко.

За його словами, в Україні вже роками "склалася традиція, що політики і олігархи не відповідають за ДТП, які влаштовують. Як правило знаходять "смерда", який за "мзду" готовий взяти провину на себе, а "пан" може і далі ганяти на своїй дорогій машині. Тому резонансні ДТП будуть регулярним явищем, як і те, що про них, погаласувавши, будуть забувати, а справжні винуватці будуть ходити безкарними".

Як приклад експерт наводить так звану "ДТП імені Трухіна", в якій серйозно постраждали шестеро людей.

"Нещодавно в.о. голови ДБР Олексій Сухачов прямим текстом говорить: "Ми не встановили, хто був за кермом, тому що не отримали матеріали з камер відеоспостереження". Мовляв, призначили експертизи і чекаємо результатів, а тоді встановимо, хто винен в резонансному ДТП. Вибачте, у мене питання - а чому ДБР не може отримати відео?", - написав Юрій Гаврилечко.

Також він додав, що суспільство практично впевнене, що за кермом авто був саме Трухін, але ось його правоохоронці і не підозрюють у скоєнні ДТП. Більш того, нагадав Гаврилечко, що багато телеграм-каналів відкрито писали, що під час ДТП Олександр Трухін був п'яний.

"Але з Трухіна, як з гусака вода, і сам він каже, що за кермом не сидів. За даними ЗМІ, в матеріалах справи вже фігурує "крайній" – помічник ще одного пасажира-депутата Полтавської облради Фахраддіна Мухтарова Віктор Склема. Щось мені підказує, що Склема і відповість за це ДТП, як "Фунт, який завжди сидів", - написав Юрій Гаврилечко.

Він додав, що всі резонансні ДТП в Україні закінчувалися саме тим, що політики або олігархи, які влаштували їх, в результаті ні за що не відповідали, а правоохоронці знаходили крайніх в цих історіях. Як приклад Гаврилечко навів випадки зі смертельними ДТП екс-мера Києва Олександра Омельченка і історію 2017 року з олігархом, екс-нардепом Петром Димінським, "Мерседес" якого на величезній швидкості зніс "Опель".

"За кермом" Опеля "була 31-річна жителька села Ямельня Наталія Тріла, тіло якої довелося вирізати з машини. Димінський, до речі, не став чекати правоохоронців та медиків, а просто сів в інше авто - "Лексус" охорони - і поїхав з місця події, залишивши розбиратися своїх охоронців. Вину за ДТП взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Розслідування цього ДТП триває досі, Димінський сховався за кордоном і ніяких докорів сумління не відчуває. А навіщо? Адже є ж Андрій Борщ, який готовий нести відповідальність ", - написав експерт.

Тому, впевнений він, у випадку з Трухіним також "крайнім" буде Склема, який вже фігурує в ЗМІ, як людина, яка нібито сиділа за кермом авто, що скоїло ДТП напередодні Дня Незалежності.

"І так безкарність буде тягнути за собою безкарність, і цей ланцюг ніколи не перерветься. Завжди будуть знаходитися "борщі" і "склеми" готові взяти на себе провину, а "господарі життя", всі "димінські", "трухіни" та інші точно знають, що їм дозволено порушувати. По суті, Димінський проторував доріжку Трухіну", - резюмував експерт Юрій Гаврилечко.

Нагадаємо, 23 серпня народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін потрапив в ДТП по дорозі з Полтави до Києва. В результаті аварії постраждали 6 людей, в тому числі голова комітету футбольних арбітрів Лучано Лучі. Про це ДТП написали багато ЗМІ, але через деякий час стали видаляти новини. Нещодавно в ДБР заявили, що не змогли встановити, хто був за кермом автомобіля Трухіна.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
У Синельниковому росіяни обстрілом вбили цілу родину, вижив лише 6-річний хлопчик
19 квітня 2024, 20:01
Зеленський прибув на місце ракетного удару у Дніпрі
19 квітня 2024, 19:45