UA | RU
08 липня 2021, 18:25

Кабмін пропонує РНБО ввести санкції проти сина Лукашенка

Кабінет Міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти старшого сина невизнаного десятками країн Президента Білорусії Олександра Лукашенка Віктора і ще 51 громадянина Республіки Білорусь.

Як пише Regionews, про це йдеться у розпорядженні КМУ, опублікованому на урядовому портал.

Санкції пропонується ввести через "фальсифікацію результатів виборів Президента Білорусі і насильницькому придушенню мирних протестів".

Уряд також доручив профільним міністерствам і відомствам внести протягом місяця (до 8 серпня) на розгляд РНБО пропозиції про застосування на 3 роки персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Зокрема, в санкційний список потрапили старший син Президента Білорусі Олександра Лукашенка - радник Президента з питань національної безпеки, член Ради безпеки Білорусі Віктор Лукашенко, глава Адміністрації Президента Ігор Сергієнко, голова Центральної виборчої комісії Білорусії Лідія Єрмошина, голова Комітету державної безпеки Іван Тертель, голова Слідчого комітету Іван Носкевич, прес-секретар Президента Наталія Ейсмонт, міністр внутрішніх справ Іван Кубрак (до жовтня 2020 року - начальник головного управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому), перший заступник міністра внутрішніх справ - начальник кримінальної міліції Білорусі Геннадій Казакевич, командир підрозділу "Альфа" (спенцназ Білорусі) Сергій Зубков, начальник Мінського слідчого ізолятора "Окрестіна" Іван Соколовський, голова Конституційного суду Петро Міклашевич, посол Білорусі у Вірменії (колишній генеральний прокурор Олександр Конюк.

Всім фігурантам списку пропонується заборонити в'їзд і транзит через Україну, а також блокувати активи.

Зазначається, що пропозиції пов'язані з рішеннями Ради Європейського Союзу від 2 жовтня 2020 року та від 6 листопада 2020 року Про введення санкцій проти фізичних осіб, які причетні до фальсифікації результатів президентських виборів у Білорусі, а також до осіб, які причетні до порушення декларації про права людини, залякування, репресій, насильницького придушення мирних протестів, застосування тортур, затримання, у тому числі громадян України.

Нагадаємо, що 3 червня, Верховна Рада офіційно засудивши примусову посадку літака компанії Ryanair в Мінську. Парламентарії також пропонують припинити дипломатичні відносини з Білоруссю.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Рушниці і тротил: у жителя Чернігівщини вилучили незаконну зброю
19 квітня 2024, 01:38
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22
На Волині сталася серйозна аварія з постраждалими: зіткнулися лісовоз та вантажівка
18 квітня 2024, 23:18
У "Нафтогазі" прокоментували вибух на газопроводі у Харківській області
18 квітня 2024, 22:11
На Харківщині стався вибух на газопроводі
18 квітня 2024, 21:46
В Одесі чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту на дорозі
18 квітня 2024, 21:12
Росіяни планують звозити сміття на українські окуповані території
18 квітня 2024, 20:43
Ситуація на фронті: за добу відбулося понад 70 бойових зіткнень
18 квітня 2024, 20:18
Житель Полтавщини отримав 15 років в'язниці за поширення кремлівської пропаганди
18 квітня 2024, 19:57
Окупанти вдарили по Харківщині ракетами С-300, поранений чоловік
18 квітня 2024, 19:39