UA | RU
05 квітня 2021, 10:05

У страха великі очі. Терехов доручив знести білборди з рекламою Добкіна

Більше двох десятків рекламних носіїв у різних районах Харкова підлягають знесенню
Більше двох десятків рекламних носіїв у різних районах Харкова підлягають знесенню

Харківська міська влада вирішила демонтувати білборди, на яких розміщена реклама міського голови Харкова (2006-2010) Михайла Добкіна.

Про це йдеться в офіційних листах Харківської міськради до власників рекламних конструкцій. Документи є у розпорядженні редакції RegioNews.

З них випливає, що більше двох десятків рекламних носіїв у різних районах Харкова підлягають знесенню. Про це фірми-власники конструкцій "Давид" і "Давид Плюс" сповістив листами Департамент контролю виконавчого комітету Харківської міськради. Формальним приводом для свого рішення міськрада називає необхідність ремонту інженерних мереж і фасадів будинків, розташованих у безпосередній близькості до рекламоносіїв.

Інформуємо, що проведення робіт по ремонту/заміни інженерних мереж заважають спеціальні конструкції зовнішньої реклами, які належать належать ТОВ "Рекламне агенство "Давід", – йдеться в одному з листів.

Власникам рекламних носіїв рекомендовано звернутися в міські служби для вирішення питання про перенесення конструкцій в інші райони Харкова.

Примітно, що всі білборди, які підлягають демонтажу містять рекламу Михайла Добкіна.

Відзначимо, що рішення міськради щодо демонтажу конструкцій можуть бути оскаржені в суді.

Михайло Добкін був Харківським міським головою у 2006-2010 роках та заявив про намір балотуватися в мери Харкова на позачергових виборах, призначених на 31 жовтня. Експерти вважають високими шанси Михайла Добкіна перемогти на виборах тимчасово виконуючого обов'язки мера Харкова Ігоря Терехова.

Проведений 28 березня "Українською соціологічною платформою" опитування харків'ян свідчить про те, що Михайло Добкін є лідером симпатій виборців – у першому і другому турах він перемагає Терехова.

Як раніше писав RegioNews з посиланням на джерело в міськраді, тимчасовий мер Харкова Ігор Терехов почав війну з рекламниками, які розміщують у місті білборди з рекламою його головного конкурента на майбутніх виборах мера Михайла Добкіна. Зокрема, директор Департаменту контролю міськради Олексій Артикуленко отримав команду в терміновому порядку розпочати демонтаж реклами Добкіна під виглядом боротьби з незаконною рекламою.

Також нагадаємо, що раніше ми писали, що харківська праворадикальна організація "Фрайкор", вже двічі пошкоджували білборди, на яких розміщена реклама Михайла Добкіна, є союзником в. о. мера Харкова Ігоря Терехова.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...