UA | RU
14 жовтня 2020, 09:53

Борщагівська ОТГ: Кудрик ще влітку втридорога купив два садки, щоб влаштувати перед виборами піар, - ЗМІ

Загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки
Загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки

Сільський голова Софіївської Борщагівки Олесь Кудрик ще влітку закупив два дитячі садки у місцевих забудовників, однак передаються на баланс сільради вони тільки зараз. Кудрик розраховує отримати від цієї події максимальний піарний ефект перед виборами голови Борщагівської ОТГ.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на статтю "По-дитячому: Як Олесь Кудрик "купує" голоси молодих батьків", передає RegioNews.

Зокрема йдеться про нові дитячі садки у ЖК "Софія Київська" і "Уютний". "Ця подія широко анонсується владою пристоличного села та подається як цілковитий позитив. Проте у допитливих виборців, схильних до критичного мислення, така ініціатива сільського голови викликала одразу декілька запитань. По-перше, чому Кудрик урочисто бере на баланс садки за 11 днів до місцевих виборів, на яких він планує обратися головою тепер уже цілої Борщагівської ОТГ? Що завадило Олесю Тимофійовичу робити те саме протягом усіх восьми років, що він незмінно очолює аж ніяк не бідне село?" – зазначається у публікації.

На думку автора статті, Кудрик затіяв "позитивну історію" з дитсадками виключно з метою сподобатися виборцям напередодні дня голосування. Це підтверджує і той факт, що за документами, доступ до яких має видання, договір про купівлю дитсадків було укладено ще влітку, проте з введенням нових об'єктів в експлуатацію тягнули аж до 14 жовтня, щоб мати перед виборами максимальний піарний ефект.

Обидва садки Кудрик купив, і говорить про це, як про свою особисту заслугу як керівника села. Проте не потрібно забувати, що за садки він заплатив забудовникам гроші платників податків, тобто простих борщагівців, на чиї голоси він і розраховує 25 жовтня. Тобто Кудрик купує собі виборців, за їхні ж гроші. От такий політичний парадокс, який, на жаль, нікого не дивує", - йдеться у статті.

Наголошується, що при цьому ще й ціна цих дитячих садків може бути сильно завищеною. "Кудрик, звісно, приховує, скільки бюджетних грошей витратив на свою передвиборчу акцію з купівлею дитсадків, але наші джерела надали нам документи, за якими один об'єкт, куплений Кудриком, потягнув майже на 69 млн грн. Якщо припустити, що другий садок коштує бюджету приблизно стільки ж, то виходить, що загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки за 2019 рік, який складав 264 млн грн", - зазначається у публікації.

Автор статті звертає увагу, що компетентним органам варто було б замислитися, чи є такі купівлі під виборами цільовим використанням бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше невідомі облили фарбою рекламні борди сільського голови Софіївської Борщагівки та кандидата на посаду голови Борщагівської ОТГ Олеся Кудрика. Тоді голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський заявив, що його конкурент на виборах сам зіпсував свої рекламні борди, щоб його не запідозрили у причетності до псування реклами Кодебського, що мало місце до того.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики