UA | RU
01 вересня 2020, 16:02

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарне провадження проти судді Підпалого

Він безпідставно затягував розгляд справи за позовом одного із ОСББ
Він безпідставно затягував розгляд справи за позовом одного із ОСББ
Фото: Укрінформ

Вища рада правосуддя (ВРП) відкрила дисциплінарне провадження стосовно скандального судді Печерського районного суду Києва В'ячеслава Підпалого.

Про це повідомляють "Українські новини” із посиланням на сайт ВРП, передає RegioNews.

Відомо, що рішення було ухвалено за результатами попередньої перевірки відомостей, які викладені у скаргах на поведінку судді Підпалого від Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) "Тимірязєвська резиденція".

Після проведеної перевірки було підтверджено викладені ОСББ обвинувачення на адресу судді в тому, що він безпідставно затягував розгляд справи за позовом ОСББ проти одного з громадян про демонтаж прибудови.

У своїх скаргах заявник зазначив, що провадження у зазначеній справі було відкрито рішенням судді Підпалого ще 25 травня 2017 року, і станом на день подачі скарги, жодного судового засідання у справі проведено не було (усі призначені засідання, незважаючи на прибуття сторін у суд в призначений час, переносилися суддею з різних причин на інші дати), чим, на думку скаржника, порушено його право на справедливий судовий розгляд упродовж розумного строку", - йдеться в рішенні ВРП.

У Вищій раді правосуддя додали, що заявник також посилався на невчинення суддею Підпалим жодних дій для розгляду поданої ним заяви про забезпечення вказаного позову, яку суд отримав 2 травня 2018 року.

Дисциплінарне провадження, яке ВРП відкрила щодо судді Підапалого, було об'єднано з іншим дисциплінарним провадженням щодо судді від 9 квітня 2019 року.

Нагадаємо, суддю Печерського райсуду Києва В'ячеслава Підпалого вже не в перший раз звинувачують у прийнятті сумнівних з точки зору правосудності рішень. Буквально 20 серпня суддя Підпалий виніс рішення у цивільній суперечці про угоду позики, яким зобов'язав відповідача виплатити позивачу понад 56 млн гривень (майже 51,6 млн гривень самого боргу за позикою, 4,9 млн гривень відсотків та ще 8 тис. гривень судового збору).

При цьому суддя Підпалий проігнорував факт підробки підпису відповідача угоди про позику, який підтверджений відразу 3 експертизами. Зокрема, факт підробки підпису підтвердили: Міністерство внутрішніх справ (Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр), Служба безпеки України (Український науково-дослідний інститут спеціальної техніки та судових експертиз) та Міністерство юстиції (Київський науково-дослідний інститут судових експертиз).

Раніше суддя Підпалий потрапив в скандал з великим "приватівським" кейсом, зобов'язавши державний Приватбанк компенсувати 6 офшорним компаніям гроші, які в 2012-2014 роках вони розмістили на рахунках кіпрської філії банку, а також відсотки, які повинні були нараховуватися за умовами депозитних договорів.

Також саме Підпалий ухвалив дозволити Генеральній прокуратурі отримувати інформації про телефонні трафіки 2 відомих журналісток: Наталії Седлецької з програми "Схеми" і Христини Бердинських з видання "Новое время". Генпрокуратура в 2018 році шукала докази того, що директор НАБУ Артем Ситник нібито відкрив таємницю слідства цим журналісткам, розповівши про деталі розслідування незаконного збагачення екс-прокурора АТО Костянтина Кулика.

Європейський суд з прав людини визнав, що цей вердикт може мати незворотній негативний ефект і зобов'язав утриматися від отримання цих даних.

Читайте також: Справа на 56 мільйонів. Суддя Підпалий визнав фальшивий підпис справжнім.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваних переховували знайомі військові
26 квітня 2024, 13:10
На Банковій заявили, що держава не зобов'язана видавати українцям паспорти за кордоном
26 квітня 2024, 13:03
СБУ затримала російських коригувальників, які наводили КАБи на Харків
26 квітня 2024, 12:34
Окупанти завдали удару по Нікополю: постраждали 9-річний хлопчик та чоловік
26 квітня 2024, 12:30
Поліція показала фото наслідків авіаудару по Дергачах: пряме влучання у будинок
26 квітня 2024, 12:01
Росія вдарила по Сумах КАБами: є влучання в промисловий об'єкт
26 квітня 2024, 11:55
Росіяни скинули авіабомбу на центр міста Дергачі, серед постраждалих троє дітей
26 квітня 2024, 11:31
На Одещині затримали військового, який переховував підозрюваних у розстрілі поліцейських на Вінниччині
26 квітня 2024, 11:30
У Сумах прогриміли вибухи
26 квітня 2024, 11:05
У одній з київських шкіл під час уроків обвалилася стеля
26 квітня 2024, 11:00