UA | RU
03 березня 2020, 08:51

Зеленському пропонують трьох кандидатів на посаду міністра оборони - ЗМІ

Оточення президента України Володимира Зеленського пропонує йому трьох кандидатів на пост міністра оборони замість Олексія Загороднюка, якого можуть відправити у відставку
Оточення президента України Володимира Зеленського пропонує йому трьох кандидатів на пост міністра оборони замість Олексія Загороднюка, якого можуть відправити у відставку
Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на ZN.UA.

За даними ЗМІ, керівник Офісу президента Андрій Єрмак наполягає на кандидатурі Андрія Тарана, генерал-лейтенанта Збройних сил у відставці. Він був звільнений у запас у 2016 році. У 2015 році Таран був представником України в СЦКК, входив до підгрупи з питань безпеки у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Голова СБУ Іван Баканов і голова комітету з питань національної безпеки і оборони у Верховній Раді восьмого скликання Сергій Пашинський лобіюють призначення Андрія Сенченка. Сенченко – народний депутат трьох скликань. Разом із Пашинським і Аваковим він був членом парламентської фракції "Батьківщини". У 2019 році залишив партію Юлії Тимошенко.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов пропонує Зеленському кандидатуру Михайла Коваля. Генерал-полковник Коваль нетривалий час очолював військове відомство: він був в. о. міністра оборони в уряді Арсенія Яценюка з 23 березня по 3 липня 2014 року.

Крім того, за даними видання в уряді може з'явитися нова посада - силового віце-прем'єра. Її може обійняти Арсен Аваков, зберігши при цьому пост глави МВС.

Зазначимо, відповідно до Конституції, міністра оборони і міністра закордонних справ, призначає президент. Однак відправити їх у відставку може лише Верховна Рада.

Нагадаємо, раніше депутат від фракції "Слуга народу" і керівник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив, що в оновленому Кабміні Арсен Аваков має залишитися на посаді міністра внутрішніх справ.

Володимир Зеленський збирає нардепів на позачергове засідання Верховної Ради 4 березня. Передбачається, що будуть розглянуті декілька проектів законів та питання щодо Кабінету міністрів.

Пізніше повідомлялося, що на позачерговому засідання парламенту 4 березня, крім можливої заміни прем’єр-міністра, Рада може здійснити 4 ротації в уряді.

Голосування по відставці генерального прокурора України на позачерговій сесії Верховної Ради 4 березня може і відбутися, але навряд чи буде успішним.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...