UA | RU
18 лютого 2020, 14:13

"Били журналістів організовано": у суді Одеси продовжують розглядати справу про розгін мирного мітингу

У вівторок, 18 лютого, в Приморському райсуді вислухали свідчення потерпілого та свідка у справі про силовий розгін мирного мітингу і побиття журналістів під будівлею Одеської ОДА 19 лютого 2014 року. Вони розповіли, що нападники діяли організовано. Їх привезли до будівлі на автобусі.
У вівторок, 18 лютого, в Приморському райсуді вислухали свідчення потерпілого та свідка у справі про силовий розгін мирного мітингу і побиття журналістів під будівлею Одеської ОДА 19 лютого 2014 року. Вони розповіли, що нападники діяли організовано. Їх привезли до будівлі на автобусі.
Фото: УСІ

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Українську Службу Інформації.

В залі суду заслухали свідчення потерпілого відеооператора 5-го телеканалу Сергія Іщенка. Він розповів, що 6 років тому разом з журналістом приїхав до будівлі Одеської облдержадміністрації за редакційним завданням. Як і інші журналісти, вони повинні були висвітлити мітинг учасників Евромайдана. Несподівано до будинку приїхала група людей в масках, які почали бити учасників мітингу і журналістів.

"Один пробігав і вдарив мене по обличчю. Йому дали 2 роки умовно. Він був без маски і зізнався. Ми підійшли до них ближче. Мені щоб зручно було, я піднявся на сходи. Ці люди в масках піднялися і битами почали бити по камерах. Я втік, але коли я тікав, мене наздогнали і я так зрозумів, що мене підрізали прутом по ногах. Тому що у мене залишилися характерні шишки на ногах. Вони били по камері. Тоді від камери почали відлітати шматки", – розповів Сергій Іщенко.

Також у суді вислухали свідчення свідка Лариси Кац. Вона проходила повз будівлю і побачила, що там відбувалося.

"Це були кілька груп людей в масках, яких привезли до будівлі на автобусах. Перша група була схожа на військових. Вони діяли організовано. У них були плакати, і вони кричали: "За Януковича!", – розповіла свідок Лариса Кац.

В якості обвинувачуваного по даній справі виступає колишній заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Орлов. Наступного разу справу розглянуть 19 лютого. Тобто, саме в день, коли виповнюється 6 років з дня інциденту.

Нагадаємо, що під час побоїща 19 лютого 2014 року "титушки" в захисній екіпіровці побили кілька десятків активістів "Евромайдана" і журналістів, присутніх на мирної акції біля входу в Одеську ОДА.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Харківщині шпигунка "зливала" позиції ЗСУ ворогу: їй винесли вирок
28 березня 2024, 18:19
Повітряна тривога оголошена по всій Україні – яка загроза
28 березня 2024, 18:06
Полтавський обласний ТЦК просить поліцію розшукати та доставити 30 тисяч людей
28 березня 2024, 18:01
На Житомирщині викрили 18-річного студента, який створив інтернет-магазин зброї
28 березня 2024, 17:51
У Житомирі наркокур’єр носив мінілабораторію у рюкзаку для доставки
28 березня 2024, 17:42
У море біля Севастополя впав російський військовий літак
28 березня 2024, 17:30
На Одещині за допомогою фотопасток і дронів затримали "нічних туристів"
28 березня 2024, 17:13
Житель Тернопільщини добровільно віддав поліцейським арсенал зброї
28 березня 2024, 16:51
У Херсоні окупанти обстріляли таксі, загинув водій
28 березня 2024, 16:24
Двом жителям Сумщини винесли вироки за пошкодження об’єктів електроенергетики
28 березня 2024, 16:17