UA | RU
18 лютого 2020, 14:13

"Били журналістів організовано": у суді Одеси продовжують розглядати справу про розгін мирного мітингу

У вівторок, 18 лютого, в Приморському райсуді вислухали свідчення потерпілого та свідка у справі про силовий розгін мирного мітингу і побиття журналістів під будівлею Одеської ОДА 19 лютого 2014 року. Вони розповіли, що нападники діяли організовано. Їх привезли до будівлі на автобусі.
У вівторок, 18 лютого, в Приморському райсуді вислухали свідчення потерпілого та свідка у справі про силовий розгін мирного мітингу і побиття журналістів під будівлею Одеської ОДА 19 лютого 2014 року. Вони розповіли, що нападники діяли організовано. Їх привезли до будівлі на автобусі.
Фото: УСІ

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Українську Службу Інформації.

В залі суду заслухали свідчення потерпілого відеооператора 5-го телеканалу Сергія Іщенка. Він розповів, що 6 років тому разом з журналістом приїхав до будівлі Одеської облдержадміністрації за редакційним завданням. Як і інші журналісти, вони повинні були висвітлити мітинг учасників Евромайдана. Несподівано до будинку приїхала група людей в масках, які почали бити учасників мітингу і журналістів.

"Один пробігав і вдарив мене по обличчю. Йому дали 2 роки умовно. Він був без маски і зізнався. Ми підійшли до них ближче. Мені щоб зручно було, я піднявся на сходи. Ці люди в масках піднялися і битами почали бити по камерах. Я втік, але коли я тікав, мене наздогнали і я так зрозумів, що мене підрізали прутом по ногах. Тому що у мене залишилися характерні шишки на ногах. Вони били по камері. Тоді від камери почали відлітати шматки", – розповів Сергій Іщенко.

Також у суді вислухали свідчення свідка Лариси Кац. Вона проходила повз будівлю і побачила, що там відбувалося.

"Це були кілька груп людей в масках, яких привезли до будівлі на автобусах. Перша група була схожа на військових. Вони діяли організовано. У них були плакати, і вони кричали: "За Януковича!", – розповіла свідок Лариса Кац.

В якості обвинувачуваного по даній справі виступає колишній заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Орлов. Наступного разу справу розглянуть 19 лютого. Тобто, саме в день, коли виповнюється 6 років з дня інциденту.

Нагадаємо, що під час побоїща 19 лютого 2014 року "титушки" в захисній екіпіровці побили кілька десятків активістів "Евромайдана" і журналістів, присутніх на мирної акції біля входу в Одеську ОДА.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21