UA | RU
03 жовтня 2024, 21:19

Справу про "зникнення" 2,5 млн гривень на відбудову після обстрілів на Одещині передали до суду

фото: поліція

Правоохоронці завершили розслідування розкрадання 2,5 млн гривень на відбудові зруйнованих обстрілами будинків Одещини. Серед фігурантів – колишній керівник комунального підприємства, його пособниця та інженер з технічного нагляду

Про це повідомили у Нацполіції, передає RegioNews.

Йдеться про розкрадання грошей, які виділили на відбудову частково зруйнованого через російські обстріли житлового фонду у Білгород-Дністровському районі. Там треба було виконати капітальний ремонт 9-поверхового житлового будинку та шести приватних будинків.

Втім, як встановили правоохоронці, селищний голова організував діяльність злочинної групи, залучивши керівника місцевого комунального підприємства. Це КП рішенням селищної ради визначили ліквідатором наслідків.

Спільники формально провели інспекцію, підписали офіційні документи, зазначивши в них неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів. У результаті збитки сягнули понад 1 400 000 гривень. Отримавши гроші, організатор розподілив їх між членами групи.

Крім того встановлено, що начальник комунального підприємства спільно з селищним головою оформили на роботу 12 фіктивних працівників, до пошуків яких залучили знайому. За цією схемою ділки отримали заробітну платню та інші виплати на загальну суму понад мільйон гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків, в ході яких вилучили матеріали, що були направлені на експертні дослідження, і підтвердили злочинну діяльність фігурантів.

Наразі на підставі зібраних доказів слідчі висунули обвинувачення трьом зловмисникам – інженеру з технагляду, вже колишньому директору комунального підприємства та його пособниці. Залежно від участі та ролі у злочинній схемі їхні дії кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Комунальнику та його знайомій суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вони скористалися, а інженеру з технагляду – у вигляді домашнього арешту. Обвинувальний акт щодо них скерований до суду.

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у рамках справи про мільйонні збитки державі на ремонті доріг та очищенні води судитимуть мера одного з міст Дніпропетровщини та вісьмох співучасників схеми. Правоохоронці завершили розслідування та передали до суду обвинувальний акт.

03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
Виховувала на прив’язі: жительку Буковини судитимуть за катування сина
04 жовтня 2024, 00:12
Екскерівницю Національного антидопінгового центру підозрюють у мільйонних розтратах
03 жовтня 2024, 22:03
На Харківщині винесли вирок брату та сестрі, які працювали на російські спецслужби
03 жовтня 2024, 20:49
Влада Харківщини планує розширити зону обов'язкової евакуації
03 жовтня 2024, 20:17
Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Полтаві 3 вересня зросла до 59
03 жовтня 2024, 19:46
Росіяни вдарили дроном по зупинці транспорту у Куп'янську, є поранені
03 жовтня 2024, 19:18
У корупційній справі щодо мера Мукачева Балоги провели нові обшуки
03 жовтня 2024, 18:53
На Житомирщині будуть судити шахрайок, які продавали неіснуючі путівки у дитячі табори
03 жовтня 2024, 18:22
НАБУ завершило розслідування щодо незаконного збагачення нардепа Клочка
03 жовтня 2024, 18:01