UA | RU
15 грудня 2022, 16:38

Одеський завод "Оріон" вдруге виставили на продаж

Фото з відкритих джерел

Фонд державного майна України вдруге виставив на аукціон контрольний пакет акцій заводу "Оріон" в Одесі

Про це повідомив керівник регіонального відділення Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, пише RegioNews.

"Контрольний пакет акцій ПАТ "Машинобудівне об'єднання "Оріон" знову на аукціоні. Дата нового аукціону - 23 грудня. Стартова ціна - 6,8 млн грн, гарантійний внесок — 1,3 млн грн. Попередній аукціон зірваний. Переможець, який запропонував 220 млн грн, не сплатив лот, тому втратив гарантійний внесок (майже 1,5 млн грн) і право брати участь у торгах за цей об'єкт", - зазначив він.

За його словами, на попередніх торгах змагалися дев'ять учасників, ціна зросла з 7,4 до 220 млн грн. Інші учасники пропонували 50-60 млн грн.

Зазначається, що об'єкт приватизації – контрольний пакет акцій заводу — це не майновий комплекс, а право керувати підприємством.

Славський додав, що завод вже майже 20 років нічого не виробляє, а профільна діяльність товариства — здача приміщень в оренду. При цьому збиток за 2021 рік склав 10 млн грн.

"Це руїни колишнього заводу. Що б не зробив новий власник - житловий комплекс, виробництво або що-небудь інше – це поліпшить життя мікрорайону. Стартова ціна дорівнює балансовій вартості майна. Цього разу ціна менша, ніж під час попереднього аукціону, тому що товариство надало звіти за III квартал, де показало амортизацію будівель. Однак аукціон визначить справжню ринкову ціну", - заявив Славський.

Нагадаємо, у вересні минулого року ПрАТ "Одесавинпром" пішов з аукціону майже вчетверо дорожче за стартову ціну.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності