UA | RU
30 квітня 2021, 15:32

Важила 28 кг: стали відомі подробиці смерті 12-річної дівчинки від анорексії

У лікарню дівчинка потрапила в стані коми
У лікарню дівчинка потрапила в стані коми
Фото: з відкритих джерел

Директор КНП "Дитяча міська клінічна лікарня № 3" Олена Артемова повідомила, що 12-річна дівчинка, яка померла від анорексії в лікарні, хворіла на коронавірус. Вранці рідні не змогли її розбудити і викликали "швидку". До лікарні Ксенія поступила з вагою 28 кг і без свідомості.

Як передає RegioNews, про це повідомляє "Думская".

За словами медика, дівчинку привезли в лікарню без свідомості, з температурою тіла 35,2 С, пульсом 20 ударів у хвилину і сатурацією легенів 75%. Дитину відразу ж направили у відділення інтенсивної терапії, де лікарі 19 годин боролися за її життя.

"Попередній діагноз-кома другого ступеня, синдром дегідратації, кахексія (крайнє виснаження організму), поліорганна недостатність і підозра на коронавірус. У дівчинки були виражені ураження всіх внутрішніх органів. Лікарі діяли згідно з протоколом. Дитина була підключена до апарату штучної вентиляції легенів, підтримувалися всі життєві показники. Але через 19 годин дівчинка померла", - повідомила Артемова.

Директор вважає, що "ковід" міг погіршити перебіг хронічних захворювань у дитини. 30 квітня прийшов позитивний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Бабуся дівчинки, яка перебувала разом з нею під час госпіталізації, розповіла, що ще три місяці тому дитина важила 55 кг, а останнім часом її було неможливо чимось нагодувати.

Як заявила Лариса Герасимчук, директор школи №14, де навчалася Ксенія, дівчинка була відмінницею, товариською і відповідальною, відвідувала всі уроки, включаючи фізкультуру. Школярі ж розповідають, що Ксенія займалася в модельній школі. У шкільній їдальні, кажуть діти, Ксенію не бачили жодного разу.

Відзначається, що мама дівчинки працювала в цій же школі, проте на початку цього року вона пішла у відпустку по догляду за новонародженою дитиною. Також в школі говорять про те, що останнім часом Ксенія жила з бабусею.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 166 КК України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною). Правоохоронці намагаються зрозуміти, як у повноцінній родині, яка характеризується позитивно, могла статися така трагедія.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...