UA | RU
24 лютого 2021, 17:54

Одеситу, який розгулював з відрізаною головою батька, дозволили покинути СІЗО: у чому причина

Експертиза показала, що у підозрюваного розлад психіки
Експертиза показала, що у підозрюваного розлад психіки
Фото: Нацполіція

Київський районний суд Одеси вирішив перевести зі слідчого ізолятора до психіатричної лікарні чоловіка, підозрюваного у вбивстві двох людей, зокрема й свого батька, якому відрізав голову.

Як повідомили в суді, до них надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному в умисному вбивстві двох людей у квартирі на проспекті Небесної Сотні (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України), пише RegioNews.

Як пояснили в суді, правоохоронці отримали висновок судово-психіатричної експертизи, згідно з яким, на момент скоєння злочину і дотепер у підозрюваного спостерігаються ознаки розладу психіки.

"В результаті чоловік не був здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними. Таким чином, розглянувши клопотання, суддя його задовольнив. Підозрюваному змінено запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу із суворим наглядом", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, упродовж тривалого часу між підозрюваним і його батьком, які до 19 січня жили окремо, виникали конфлікти. Уже 20 січня між сином і батьком сталася чергова сварка, під час якої підозрюваний схопив ніж і завдав множинних ударів потерпілому. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місці події. Після цього за допомогою ножа зловмисник розчленував тіло.

"На цьому він не зупинився. Підозрюваний схопив ніж і завдав множинних ударів сусідові батька. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік також помер на місці", - повідомили в суді.

Нагадаємо, 20 січня в Одесі затримали чоловіка з відрубаною людською головою в руках. Згодом стало відомо, що одеського головоріза відправили на 2 місяці у СІЗО.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики