UA | RU
07 квітня 2024, 11:24

"Львівська еліта" влаштувала розкішну вечірку, "прикрившись" збором на дрони – подробиці скандалу

фото: lviv.media

Близько півтори сотні учасників вечірки у елітному відпочинковому комплексі Edem Resort Medical & SPA неподалік Львова змогли зібрати лише 115 тис. грн на дрони для львівської десантної бригади. При цьому витрати на організацію вечірки у кілька разів перевищили суму зібраних для військових грошей

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сайт Lviv.Media.

Вечірка, у якій взяли участь близько 150 відомих львів’ян, відбулась в Edem Resort 29 березня і позиціонувалась як благодійна – під час заходу збирали гроші на FPV-дрони для бійців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Організатором вечірки був львівський глянцевий журнал "П’ємонт".

Серед учасників вечірки журналісти помітили, наприклад, власницю мережі дитячих садочків Юлію Гетьман, власника мережі стоматологічних клінік Ярослава Заблоцького, львівську дизайнерку Інну Леон. Була також Ольга Філатова-Кривецька, дружина підприємця та колишнього нардепа, власника Edem Resort Ігоря Кривецького. Запросили також кількох військових із 80-ї бригади.

"Гості свята хизувались дорогим вбрання та аксесуарами. Тут варто зауважити, що в середньому кожен учасник вечірки задонатив близько 600 гривень. До прикладу, вартість оригіналів жіночих сумок, які засвітились на вечорі — від 1 до 5 тисяч доларів", – пише видання.

Журналісти також з’ясували, що лише оренда залу в Edem Resort коштує 7 тис. доларів, якщо ж захід благодійний, то організатори можуть зробити знижку. Оренда звукової апаратури коштує близько 200 тис. грн. До цих сум варто додати гонорари співакам, які виступали під час вечірки. Гостей розважали Андрій Кіше, Наталка Карпа та гурт "Рандеву", а ведучим вечора був шоумен Володимир Такудіс.

Користувачі соцмереж також звернули увагу, що прикраси та аксесуари деяких гостей заходу коштують більше, ніж зібрали коштів на дрони.

Одна із власниць журналу, Марта Кавецька розповіла, що за оренду залу, звуку та гонорари організаторам довелось заплатити. При цьому, якщо підрахувати всі витрати на організацію такої вечірки, то сума вийде значно більшою, ніж зібрані 115 тис. грн, за які придбали 7 FPV дронів FlyFish 7. За ці гроші можна було б купити щонайменше 60 таких дронів.

Після розголосу у ЗМІ на своїй сторінці в Instagram Марта Кавецька записала низку сторіс, у яких заявила, що скандал довкола цієї вечірки – замовний, однак замовників вона так і не назвала. Аналогічні відео з’явилися й на сторінці журналу в Instagram. А згодом публічні сторінки Марти Кавецької та журналу "П’ємонт" стали приватними.

Нагадаємо, у готелі Edem Resort Medical & Spa також відбулося весілля фігуранта скандальної справи про "п’яні вечірки" в Києві, на яких споювали та кривдили дівчат, знімали це на відео та поширювали у соцмережах.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
За тиждень у Харкові народилося 48 малюків: кого більше
02 травня 2024, 17:52
У Мукачеві відкрили 20-й Центр рекрутингу української армії
02 травня 2024, 17:35
Поліцейські затримали у Києві чоловіка з чотирма вітрами канабісу
02 травня 2024, 17:23
У Києві викрили фейкових агробізнесменів, які хотіли заволодіти 25 млн грн банку
02 травня 2024, 17:02
Біля Харкова росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах: постраждали 6 дітей
02 травня 2024, 16:42
У Держприкордонслужбі назвали регіон, де фіксується найбільше ворожих ДРГ
02 травня 2024, 16:33
Поблизу Кам’янського легковик злетів у кювет: серйозно постраждав водій
02 травня 2024, 16:28
На Київщині викрили схему привласнення земель лісового фонду на понад 10 млн грн
02 травня 2024, 16:19
У Херсоні війська РФ вдарили по магазину, закладу освіти та житловому будинку
02 травня 2024, 16:03
Для українців можуть змінитися правила перетину кордону — що відомо
02 травня 2024, 16:01