UA | RU
21 березня 2023, 19:43

Суд дав 9 років в'язниці за вбивство жінці, яка каже, що захищалась від зґвалтування

фото з відкритих джерел

Самбірський міськрайонний суд Львівської області засудив до 9 років позбавлення волі 36-річну жінку, яка вбила свого знайомого

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише ZAXID.net.

Під час судового засідання жінка пояснила, що захищалася від зґвалтування. Після скоєння вбивства вона зателефонувала до знайомого священника, який порадив їй викликати швидку допомогу і поліцію та зізнатися у злочині.

Адвокат жінки просив змінити статтю обвинувачення із умисного вбивства на умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Захисник посилався на свідчення своєї підзахисної і на те, що у травні 2022 року на потерпілого вже була заява до поліції про спробу зґвалтування.

Суд відмовив у зміні обвинувачення, тому що потерпіла забрала травневу заяву з поліції. Окрім того, суд спирається на обставини вбивства і характер завданих ушкоджень потерпілому – 16 ножових ран, завданих різними ножами. Сама ж обвинувачена не мала жодних тілесних ушкоджень.

Деталі справи

Вбивство трапилося 14 листопада 2022 року, коли жінка прийшла до квартири знайомого у Самборі, щоб забрати сумку зі своїми речами. Вона чекала на знайомого близько години на вулиці і, за її словами, розізлилася, тож почала сваритися із ним, коли він прийшов і попросив у неї гроші на горілку. Окрім того, жінка виявила, що деякі її речі зникли – знайомий обміняв їх на алкоголь – що ще більше її роздратувало.

Чоловік запропонував жінці вступити в статевий зв’язок, вона відмовила, тоді він штовхнув її на диван і почав роздягатися, але жінка відштовхнула його ногами. Коли чоловік впав, жінка схопила ніж. Після слів чоловіка про доньку жінки вона вдарила його ножем. Ніж зігнувся, тож вона взяла інший і продовжила. Потерпілий не міг встати, тому що був п’яним.

Засуджена на 9 років жінка є мешканкою Сокальщини. Вона має сімох дітей, яких 2019 року за рішенням суду від неї забрала соціальна служба. Жінка, як встановив суд, офіційно не працювала, перебивалась тимчасовими заробітками і вживала алкоголь.

Нагадаємо, у Житомирській області чоловіка визнано винним у зґвалтуванні та розбещенні своєї 12-річної доньки. Йому призначено покарання – 13 років позбавлення волі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38
Кличко показав евакуацію лікарень у Києві
26 квітня 2024, 19:16
БМП, БТР та 9 окупантів: ССО показали, як знищують росіян на Донеччині
26 квітня 2024, 19:00
У Луцьку 14-річного хлопця уразило струмом на даху вагона: він помер у лікарні
26 квітня 2024, 18:54
Дуже високий рівень небезпеки: росіяни вивели у Чорне море два підводні ракетоносії
26 квітня 2024, 18:33