UA | RU
11 червня 2020, 10:34

Суд відмовився обирати запобіжний захід ексголові Львівської ОДА

Маркіян Мальський вважає ОДА не винною, а підозру проти нього - помилковою
Маркіян Мальський вважає ОДА не винною, а підозру проти нього - помилковою
Фото: zaxid.net

Галицький суд Львова відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання колишньому голові Львівської ОДА Маркіяну Мальському, якого підозрюють у службовому недбальстві.

Про це Радіо Свобода повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури, пише RegioNews.

Текст судового рішення буде опублікований 15 червня, повідомили у прокуратурі і розповіли про подробиці слідства.

Як відомо, своїм розпорядженням від 7 серпня 2019 року Маркіян Мальський зобов’язав продати земельну ділянку з озером і прибережною смугою.

Але виявилося, що то не земля, як написано у розпорядженні, а велика (9 га) проточна водойма, яка в принципі, не може ніколи ніким бути відчужена. Максимум може бути оренда, а не право власності. А тут чомусь це майно ще й оцінили, у нас будуть питання, як його оцінювали, бо в принципі воно не підлягає оцінці", – наголосила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Згідно з версією слідства, йдеться про передачу у власніть ТОВ "Узлісся", власником якого є львівський бізнесмен Ігор Кривецький, земельної ділянки площею понад 15 га, розташованої на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області. Тут побудований готельно-оздоровчий центр "Едем резорт", на території якого є проточне озеро площею понад 9 га і прибережна захисна смуга.

Сам Маркіян Мальський заявив у коментарі Радіо Свобода, що вважає передчасною і безпідставною підозру обласної прокуратури. Він зазначив, що, фактично, процедура оформлення власності на цю ділянку орендарем розпочалася ще у 2018 році.

Я переконаний, що Львівська ОДА не є винною у цій ситуації. Передумовою для винесення всіх рішень ЛОДА щодо земельних відносин були, в тому числі, попередні розпорядження по цій земельній ділянці... У посадових осіб ОДА відсутні спеціальні технічні знання чи навіть повноваження і можливість перевстановлювати дані щодо статусу земель, обмежень використання, чи правильно внесені дані у земельний кадастр чи будь-які інші документи офіційні. Думаю, що розберуться і побачать, що це помилка щодо підозри", – сказав Мальський.

Тим часом, на офіційній сторінці "Едем резорт" у Facebook оприлюднено заяву про те, що підприємство після купівлі земельної ділянки провело інвентаризацію і виявило "помилку, що була допущена службовцями Державного водного агентства".

З метою дотримання законодавчо встановлених норм і недопущення жодних порушень, підприємство ухвалило рішення виправити зазначену помилку. Земельна ділянка під водним дзеркалом і водне дзеркало повернеться у власність держави, а ТОВ "Узлісся" - до договірних відносин, йдеться в заяві.

ТзОВ "Узлісся" в 2019р. придбало земельну ділянку в с. Стрілки Перемишлянського р-ну, Львівської області, за яку...

Опубліковано Edem Resort Medical & Spa Середа, 10 червня 2020 р.

Нагадаємо, 9 червня колишньому очільнику Львівщини повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53