UA | RU
11 червня 2020, 09:17

Венедіктова заявила про тиск з боку Порошенка і його партії

Розслідування проти п'ятого президента не являється політичним, вважає вона
Розслідування проти п'ятого президента не являється політичним, вважає вона
Фото: з відкритих джерел

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила про тиск з боку п'ятого президента, а нині народного депутата України Петра Порошенка та інших депутатів партії "Європейська солідарність".

Як передає RegioNews, про це вона заявила у відеозверненні опублікованому Офісом генпрокурора.

Зазначається, що після відмови отримувати документи, народний депутат разом з колегами по фракції, адвокатами та охоронцями з'явився в приміщення Офісу генерального прокурора. При цьому під приводом невідкладного прийому з розслідування ряду кримінальних проваджень.

"Парламентарії просто увірвалися в мій кабінет, пошкодивши речі співробітникам охорони. Ви думаєте ми обговорювали проблеми їх виборців або народні депутати представляли інтереси народу? Зовсім ні, вони прийшли з іншою метою... Неправомірним є і тиск на Генерального прокурора вимагати повторно повідомити про підозру, що фактично означає повторне вчинення процесуальної дії", - заявила вона.

Крім цього, Венедіктова вважає, що розслідування проти Порошенка не є політичним.

Мова йде про виконання вимог закону, перед яким всі рівні, повагу до державних інститутів та верховенства права", - зазначила Генеральний прокурор України.

Нагадаємо, що 10 червня Офіс генпрокурора повідомив Петру Порошенку про підозру у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання "явно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочко до перевищення нею влади та службових повноважень.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися