UA | RU
30 вересня 2020, 13:19

Укрупнення районів: майже чверть українців нічого не знає про реформу - соцопитування

Тільки 5% опитаних повністю підтримали таку реформу
Тільки 5% опитаних повністю підтримали таку реформу
Фото: з відкритих джерел

Близько 21% українців заявили, що нічого не знають про проведену реформу щодо укрупнення районів в Україні. Ще майже 3% вагалися з відповіддю на дане питання.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на дані дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Зокрема, на питання, чи відомо респондентам про рішення уряду і Верховної Ради про укрупнення районів, 28,8% відповіли, що відомо і вони знають які райони будуть в їх області, 47,6% зазначили, що відомо, але в загальних рисах, 21% - не чули про таке рішення, 2,6% не змогли відповісти.

На запитання, чи підтримують опитані рішення уряду і Верховної Ради про укрупнення районів, 5% відповіли, що повністю підтримують, 11,6% - частково підтримують, 36,2% - не знають, як треба подивитися на реалізацію цього рішення, 8,2% - частково не підтримують, 22,1% - повністю не підтримують, а 17% не змогли відповісти.

Дослідження проведено з 14 до 19 серпня в усіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2022 респонденти віком від 18 років методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше повідомлялося, що місцевій владі довіряють вдвічі більше (35%) українців, ніж у центральній (17%).

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики