UA | RU
10 вересня 2020, 14:19

"Дистанційку" у школах підтримують лише 5% українців - опитування

Половина опитаних вважає поточні карантинні правила оптимальними
Половина опитаних вважає поточні карантинні правила оптимальними
Фото: з відкритих джерел

Переважна більшість жителів України солідарні в питанні форми навчання для своїх дітей - вони повинні ходити в школу, оскільки вважають, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на успішність навчання дітей.

Як передає RegioNews, про це стало відомо з результату опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Так, за даними дослідження 40% опитаних негативно ставляться до впровадження обмежувальних заходів для організації навчання в школах з нового навчального року. 30% ставляться до цього позитивно, 22% - нейтрально.

Відносно більше тих, хто негативно ставиться до обмежувальних заходів серед опитаних, які проживають з дітьми до 17 років.

У той же час, половина опитаних вважають оптимальними протикарантинні правила для шкіл, введені владою з вересня цього року. При цьому, чверть вважають їх занадто жорсткими, 11% - навпаки занадто м'якими. Відносно більше тих, хто вважає введені заходи жорсткими, серед тих, хто має дітей дошкільного віку.

49% підтримують обов'язкове носіння масок для учнів на перервах у школі, незважаючи на це 45% - проти такої ініціативи. Найбільше останніх серед тих, хто має дітей дошкільного та шкільного віку.

72% вважають, що навчання у школах в цьому році потрібно проводити за традиційною системою (з відвідуванням навчальних закладів). 19% підтримують змішану форму (традиційну і дистанційну), тільки 5% - повністю дистанційну. Відносно більше тих, хто підтримує інноваційні підходи до навчання дітей, серед респондентів молодої вікової категорії (18-29 років) і жителів міст.

Нагадаємо, школи і класи Києва масово переходять на дистанційне навчання через коронавірус, на карантин також закрили 4 дитячих садки столиці.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...