UA | RU
22 травня 2020, 15:12

Зеленський закликав українців вакцинуватися від кору та туберкульозу

У президента допускають спалах цих захворювань в майбутньому
У президента допускають спалах цих захворювань в майбутньому
president.gov.ua

Кір, правець, туберкульоз не менш небезпечні, ніж коронавірусна інфекція, і якщо люди не будуть вакцинуватися, то це зможе привести до спалаху цих захворювань в Україні.

Як повідомляє RegioNews, про це заявив президент Володимир Зеленський на нараді з розповсюдження COVID-19, передає пресслужба Офісу президента.

Відзначається, що кількість вакцинацій зменшилася на 20%, що може привести до спалаху цих хвороб в найближчому майбутньому.

Важливо, щоб ви донесли це людям. Адже кір, правець, туберкульоз - настільки ж важкі хвороби, не менш небезпечні, ніж коронавірусна інфекція. Треба пояснити українцям, що вакцинація важлива і зараз", - зауважив Зеленський.

Главі держави також доповіли, що всі області знайшли можливості для виплати надбавок до зарплат лікарям, які безпосередньо боролися з COVID-19.

Також Національна служба здоров’я завершує підписання договорів щодо виплат за квітень.

Екстрена медична допомога підписала 100% договорів, мобільні бригади лікарів – 75%, стаціонарна медична допомога, яка допомагає хворим на COVID-19, – 84%, стаціонарна медична допомога, яка допомагає хворим на ГРВІ, – 85%", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Полтавщина однією з перших почала виплачувати 300% надбавки медикам, які борються з COVID-19.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики