UA | RU
26 червня 2023, 14:29

Стали відомі жахливі подробиці ДТП на Кіровоградщині, у якій загинули три 17-річні дівчини

фото: ДБР

Хлопець, на ім'я Олександр, який вижив у жахливій автомобільній аварії на Кіровоградщині, розповів подробиці ДТП. Автомобіль на великій швидкості злетів з вологої після дощу траси та перекинувся. Внаслідок аварії загинули три 17-річні дівчини, за кермом був п'яний працівник поліції

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на ТСН.

Арешту без права на заставу вимагатиме прокуратура для поліцейського, який спричинив смертельну аварію на Кіровоградщині. Він узявся підвезти гурт підлітків, які йшли зустрічати свій перший дорослий світанок після випускного вечора. Троє 17-річних дівчат загинуло і ще четверо випускників травмувалися. Як згодом виявилося - водій був нетверезий.

Аварія трапилась у сотні метрів від селища - о пів на п'яту ранку. У машині разом із водієм було восьмеро людей. На узбіччі вздовж траси розкидані рештки автомобіля та особисті речі пасажирів. Він запропонував їх підвезти так як далеко було йти від місця, де вони святкували. Сестра каже, що вони по населеному пункту їхали достатньо повільно, а потім під гору він почав набирати, дорога слизька - він кермом тим почав крутить. І отак ось далі вона вилетіла і нічого не пам’ятає вже”, - розповідає родичка постраждалої Яна Сало.

Автомобіль на великій швидкості злетів з вологої після дощу траси, тричі перекинувся у повітрі і впав просто на одну із пасажирок, яку викинуло з салону, розповідає Сашко. Він сидів попереду і попри перелом ноги зміг вибратися з легковика та намагався допомогти друзям. "Я виліз з машини через лобове скло. Потом побачив, я не знаю як це назвать, однокласницю в жахливому стані, що вже нічим їй не допоможеш. Знайшов другу. Третього відкрив, а четверта була під машиною. Вибіг на дорогу почав махати руками”. - пригадує Саша.

Двоє дівчат померли на місці аварії, ще одна - дорогою до лікарні. Одна із загиблих була переселенкою із Херсона та щойно отримала золоту медаль, розповідають рідні. Ще одна дівчина та троє хлопців у лікарні. Їхньому життю загрози немає. За кермом легковика був молодий співробітник нацполіції. Свідки твердять, з місця аварії він намагався втекти. "Водій тікати почав. Нас в машині залишилось троє чоловік, бо всі інші повилітали просто, і я побачив, він виходить з машини, кров свою витирав. Поки я намагався дістати ту, що під машиною була, то він втік. І сказали, що коли він додому підбігав, чи вдома вже його забрали”, - додає Саша.

"Всередині все розривається. Поки хлопці гинуть на сході, ті, хто повинні порядок наводить, підтримувати - вони в п’яному стані саджають купу людей в машину і показують наскільки їм усе можна робить, вседозволеність…”, - обурюються родичі постраждалих.

Слідство за цією справою проводить Державне бюро розслідувань. "Правоохоронця затримано. Йому повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, який керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі”, - зазначають в ДБР.

Як стало відомо ТСН, прокурор на суді проситиме арештувати підозрюваного без права на заставу.

Нагадаємо, на Кіровоградщині у неділю, 25 червня, сталася ДТП, внаслідок якої загинули троє 17-річних дівчат. Ще трьох пасажирок шпиталізували до лікарні.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Херсонщині двоє поліцейських отримали поранення під час розмінування
07 травня 2024, 15:03
Сили оборони приземлили 12 російських дронів на Запоріжжі
07 травня 2024, 15:01
На Дніпропетровщині затримали батька та сина, які організували "бізнес" з продажу зброї в інтернеті
07 травня 2024, 14:52
Уряд продовжив строк бронювання від мобілізації
07 травня 2024, 14:20
Військовий з Рівненщини отримав тюремний строк за дезертирство — покинув частину через хвору матір
07 травня 2024, 14:09
Двоє полковників УДО готували вбивство Зеленського: агентів ФСБ затримала СБУ
07 травня 2024, 13:58
У Житомирі керівник благодійної організації переправляв ухилянтів за кордон
07 травня 2024, 13:50
СБУ затримала агентів ФСБ, які готували масовані авіаудари по Україні
07 травня 2024, 13:25
Митрополита УПЦ МП Луку відправили під нічний домашній арешт
07 травня 2024, 13:18
Українські артилеристи знищили на Сході російську САУ: відео
07 травня 2024, 12:50