UA | RU
15 грудня 2023, 11:27

Дитячий спорт та книги про видатних українців: Як Фонд Дениса Парамонова піклується про майбутні покоління

Фонд Дениса Парамонова приділяє багато уваги розвитку дитячого спорту та дозвілля малечі, а ще докладає усіляких зусиль задля розвитку культурно-освітнього напрямку, ініціюючи видання книг про видатних українців.

Про це Фонд повідомляє на своєму сайті, передає RegioNews.

Під патронатом меценатської організації багато дитячих гуртків абсолютно безкоштовно працюють у Будинку культури в селищі Горького, що на Харківщині. Секції з боксу, тенісу, танців та фітнесу — усе це неабияк захоплює місцевих дітлахів. До речі, серед них є багато дітей-переселенців. Також у Будинку культури працюють гуртки з математики та англійської мови. Тобто, дітям є з чого обрати аби плідно провести дозвілля.

Якщо брати до уваги бокс, то окрім секції у селищі Горького, Фонд Дениса Парамонова усіляко підтримує молодих спортсменів. Наприклад, восени 2023 року Фонд допоміг підготуватися до міжнародних змагань у Болгарії боксерці з Сум Христині Ющук. Завдяки меценатській організації спортсменка змогла поїхати на змагання за кордон, де здобула бронзові медалі.

Також приділяється увага розвитку веслувального спорту. Сьогодні завдяки Фонду Дениса Парамонова у Білій Церкві працює гурток з веслування, до якого можуть абсолютно безкоштовно ходити усі місцеві діти, яких тренує заслужений тренер України Ігор Гармаш, а також його молоді колеги. Тренування відбуваються у спорткомплексі "Київського м’ясокомбінату", що входить до SMK Group. Наразі йдуть перемовини щодо реконструкції місцевої спортшколи.

Фонд Дениса Парамонова також приділяє багато уваги культурному розвитку дітей. В тому ж Будинку культури у Горького регулярно відбуваються різноманітні заходи для діточок. Днями, до речі, тут влаштують масштабну програму до новорічно-різдвяних свят, щоб діти відчули атмосферу добра та турботи.

"В розвиток дітей ще змалку потрібно вкладати усю душу, а також робити усе, щоб діточки росли в атмосфері добра та не відчували себе забутими. Діти — майбутнє України і саме зараз їм, як ніколи потрібна увага та підтримка. Наша меценатська організація робить усе можливе, щоб зробити дозвілля дітей не тільки яскравим та захопливим, але й корисним і цікавим. Тільки так ми зможемо виростити здорове та розвинене наступне покоління українців, яке повинне буде піднімати країну", — зазначив засновник меценатської організації Денис Парамонов.

До того ж Фонд розвиває культурно-освітній напрямок серед українців. Завдяки меценатській організації лише протягом 2023 року було видано дві книги про видатних українських постатей. Йдеться про книгу "Дорогами Сковороди. Слобідська Україна", в якій розповідається про маловідомі факти з життя українського філософа Григорія Сковороди. До речі, окрім української версії видання також світ побачили англійська та польські варіанти книги.

Також за ініціативи Фонду була видана книга "Григорій Квітка-Основ’яненко: від Основи до Харкова", в якій розповідається про життєвий шлях видатного українського драматурга Григорія Квітки-Основ’яненка.

Додамо, що обидві ці книги в рамках програми Фонду Дениса Парамонова "100 книг для 100 бібліотек України" були безкоштовно надіслані читальням країни, щоб поповнити їх книжковий фонд.

Нагадаємо, з початку 2023 року Фонд Дениса Парамонова разом з партнерами надали різноманітне медичне обладнання для 90 лікарень з 13 областей України.

Раніше Фонд Дениса Парамонова виступив партнером благодійного аукціону під час якого зібрано майже 100 тис. євро на закупівлю новітнього обладнання для лікарень з різних областей України.

Як повідомлялось, протягом 2023 року Фонд Дениса Парамонова надав допомогу понад 13 тисячам родин, які проживають на деокупованих територіях Харківської та Донецької областей. Така турбота вкрай важлива для місцевих жителів і буде продовжуватися меценатською організацією і в наступному році.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами, загорівся приватний будинок
28 квітня 2024, 14:55
Серйозна ДТП біля Львова: легковик влетів у вантажівку
28 квітня 2024, 14:35
У Запоріжжі прогриміли кілька вибухів: видно стовп диму
28 квітня 2024, 13:49
Хотіли переплисти Тису: на Закарпатті потонули двоє чоловіків
28 квітня 2024, 13:35
РФ завдала більше 300 ударів по Запорізькій області, зруйновані житлові будинки
28 квітня 2024, 12:54
На Дніпропетровщині ППО збила два російські дрони-розвідники
28 квітня 2024, 12:32
Вранці окупанти вдарили по Миколаєву: є руйнування в історичній частині міста
28 квітня 2024, 12:10
ЗСУ ліквідували майже 1100 окупантів: втрати РФ за добу
28 квітня 2024, 11:46
Експерт розповів, чому модернізовані КАБи стали серйозною проблемою для ЗСУ
28 квітня 2024, 11:23