UA | RU
26 травня 2020, 12:04

Зґвалтування в Кагарлику: Геращенко прокоментував можливість відставки Авакова

За словами Геращенко, до Майдану подібні дії просто приховували
За словами Геращенко, до Майдану подібні дії просто приховували
Фото: з відкритих джерел

Заступник глави МВС Антон Геращенко не бачить підстав для відставки міністра Арсена Авакова через подій в Кагарлику, де поліцейські катували і зґвалтували 26-річну дівчину.

Про це він розповів в ефірі "1+1", передає RegioNews.

В даному випадку рішення необгрунтовано, оскільки ми будуємо систему, яка реагує на подібного роду події. Шість років тому до Майдану подібного роду речі просто приховували. У нас же позиція - і це якраз результат роботи міністра внутрішніх справ - повна нетерпимість до катувань і насильства", - сказав Геращенко.

Він запевняє, що звільнені поліцейські Микола Кузів та Сергій Сулима, які побили та зґвалтували жінку в Кагарлику, понесуть справедливе покарання.

Попереду їх чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін", — додав заступник глави МВС.

Геращенко повідомив, що вони працювали в поліції кілька років і прийшли після переатестації. Однак, масова переатестація поліцейських по всій країні в зв'язку з подіями в Кагарлику проводитися не буде.

Начальник відділення точно працювати не буде. Завжди є частка провини на керівника. Значить він створив такі умови, при яких його підопічні вирішили, що можуть гвалтувати і їм за це нічого не буде ", - заявив Геращенко.

Він також розповів, що реакція правоохоронців на повідомлення про насильство і тортури Кагарлицком відділенні поліції була блискавичною.

Як раніше повідомлялося, 25 травня у місті Кагарлик Київської області затримали двох поліцейських за фактом зґвалтування та побиття жінки.

Після проведеної перевірки було підтверджено причетність поліцейських до її побиття і зґвалтування. Напередодні жінку доставили в райвідділ для дачі пояснень з приводу крадіжки майна".

Згодом стали відомі імена злочинців, ними виявилися 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів і 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх підозрюють у тортурах і знущаннях.

В ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений в своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали у відділення поліції в якості свідка: одягав протигаз, застосовував наручники і здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів згвалтував потерпілу.

Колишні поліцейські затримані і знаходяться в СІЗО. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16
По Балаклії окупанти вдарили ракетою, 7 постраждалих перебували у вагонах
25 квітня 2024, 18:44
Міністр агрополітики Сольський написав заяву про відставку
25 квітня 2024, 18:44