UA | RU
26 березня 2020, 12:45

Кому маски, кому паски: депутати Київради просять з бюджету гроші на закупівлю Великодніх смаколиків

Поки лікарні закуповують маски та ліки для боротьби з коронавірусом, бюджетна комісія Київради розглянула запити нардепів на виділення коштів для придбання пасхальних кексів
Поки лікарні закуповують маски та ліки для боротьби з коронавірусом, бюджетна комісія Київради розглянула запити нардепів на виділення коштів для придбання пасхальних кексів
Фото: ЧЕСНО

Про це йдеться у повідомленні руху ЧЕСНО, пише RegioNews.

Бюджетна комісія Київради протягом 5 хвилин погодила 17 проєктів розпоряджень про виділення коштів на здійснення депутатської діяльності на суму понад 7,8 млн грн. З них майже 400 тисяч – на великодні кекси. Сьогодні це рішення має розглянути Київрада.

Розпорядниками коштів визначені громадські організації, які обслуговують депутатські приймальні.

Так, депутатка від БПП "Солідарність" Вікторія Муха на великодні пасочки просить з міського бюджету майже 105 тисяч грн. У коментарі ЧЕСНО Муха запевнила, що не має наміру брендувати паски своїм іменем або назвою політичної сили.

"Це замовлялося до ситуації з карантином. Тому на сьогодні, коли все змінюється дуже швидко, ми ще будемо вивчати, чи буде змога поширити кекси серед малозабезпечених жителів чи ні. Ви знаєте, є служби, які надають адресну допомогу малозабезпеченим категоріям і в умовах карантину…” – сказала депутатка.

Депутат від БПП "Солідарність” Сергій Артеменко пригостить пасхальними кексами дві громадські організації на понад 57 тисяч грн.

Його колега з фракції, депутат від Виноградаря Вадим Сторожук замовив пасочок майже на 57 тис. грн. Він зауважив, що громадські організації, які звернулися до нього по великодні кекси, самі продумають логістику доставки.

Майже на 50 тисяч грн замовив пасочок для організації ветеранів Оболонського району "батьківщинівець” Володимир Старовойт.

Коли ЧЕСНО поцікавився в депутата, як він планує під час карантину роздавати паски та чи буде їх брендувати, Володимир Старовойт замислився й пообіцяв відповісти пізніше. За 5 хвилин перетелефонував його помічник і запевнив, що пасочки не матимуть партійного брендування, а під час їх розповсюдження карантин порушувати не будуть і жодних масових скупчень людей не допустять.

На аналогічну суму для Дніпровського району замовив пасочок депутат від БПП "Солідарність” Тарас Криворучко.

Рівно на 45 тисяч грн для центру соцобслуговування в Шевченківському районі замовила пасок "батьківщинівка” Олена Антонова. Вона зазначила, що робила замовлення 2 місяці тому, коли про карантин ще нічого не було відомо.

"Зараз думаю про те, як їх роздавати. Тому що мій запит був ще 2 місяці тому. Ніхто не знав, що у країні та світі станеться така ситуація. Зараз ми думаємо, як це зробити. І, може, через терцентри зробимо індивідуальну доставку й кожному адресно завеземо”, – прокоментувала депутатка.

На уточнювальне запитання, чи буде на пасочках брендування політичної сили або її власне прізвище, Антонова не відповіла. "Я не коментую це. Побачите”, – резюмувала вона.

"Батьківщинівець” зі Святошина Денис Москаль, який був помічений у піарі на День Святого Миколая, цього разу замовив великодніх кексів на 22 тисяч грн.

Вадим Васильчук, член "Київської команди”, представники якої публічно засуджували бюджетну "гречку”, теж замовив пасочки на 9 тисяч грн.

Нагадаємо, Зеленський анонсував проект "Великдень вдома"

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52
Мешканець Дніпра намагався доплисти до Молдови на надувному матраці
24 квітня 2024, 19:26
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 1 млрд доларів
24 квітня 2024, 19:07
У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра агрополітики Сольського
24 квітня 2024, 18:37
Зарізали та сховали тіло в підвалі: харків’янка за кілька тис. грн замовила вбивство співмешканця
24 квітня 2024, 18:35
У Львові військовий за хабар в 3000 доларів обіцяв влаштувати мобілізованого у тилову частину
24 квітня 2024, 18:20
На Полтавщині біля річки помер 13-річний хлопець – поліція з’ясовує обставини
24 квітня 2024, 17:54
По передмістю Сум завдали ракетного удару
24 квітня 2024, 17:36