UA | RU
06 березня 2024, 13:04

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження через пожежу в природному заказнику

Фото: Facebook

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом пожежі на території заказників місцевого значення "Осокорські луки" та "Озеро Тягле"

Як інформує RegioNews, про це йдеться у повідомленнях поліції Києва та Київської міської прокуратури.

Встановлюються усі обставини події, в тому числі причини виникнення пожежі, можливі особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення, а також збитки, завдані об’єктам природно – заповідного фонду.

У поліції зазначили, що пожежа сталася 5 березня, близько 19:00, на території Дарницького району міста Києва між озерами Небреж та Тягле. Рішенням Київської міської ради зазначена територія оголошена ландшафтним заказником місцевого значення.

За попередніми даними вогнем знищено близько трьох гектарів сухостою. Працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій опівночі пожежу вдалося локалізувати. Постраждалих у пожежі немає.

За вказаним фактом слідчі поліції столиці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 252 Кримінального кодексу України – Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду.

На часі встановлюються причини загоряння, особи, які можуть бути причетними до пожежі, а також сума завданих збитків.

Нагадаємо, 5 березня увечері в екосистемі Осокорки біля озера Тягле в Києві сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території. Гасіння пожежі значно ускладнила відсутність шляхів підʼїзду пожежної техніки. Територія була підтоплена. Пожежу вдалося ліквідувати близько опівночі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності