UA | RU
14 лютого 2024, 13:42

У Києві оскаржили результати аукціонів Держгеонадр: чотири родовища глини продали з порушеннями

Фото: pixabay.com

Прокуратура в Києві оскаржила в суді результати чотирьох аукціонів Держгеонадр, які були проведені у 2022 році. У діях учасників аукціону слідчі виявили змову

Про це повідомила пресслужба міської прокуратури 14 лютого, інформує RegioNews.

Господарським судом міста Києва відкрито провадження за 4 позовними заявами Оболонської окружної прокуратури міста Києва щодо визнання недійсними результатів, проведених Державною службою геології та надр України аукціонів, за наслідками яких укладено низку договорів купівлі-продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Прокурори встановили, що у вересні 2022 року через електронний портал Prozorro проводилися 4 аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами чотирьох родовищ глини на території Закарпатської області. Організатором аукціонів виступила Державна служба геології та надр України.

Учасники 4 аукціонів вчинили антиконкурентні узгоджені дії, а саме: використовували одну ІР-адресу, надавали один одному фінансову допомогу для здійснення господарської діяльності, у тому числі, з метою оплати участі в аукціоні.

Виявлені прокуратурою порушення чинного законодавства також підтверджені Адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та зафіксовані у відповідних рішеннях.

У зв'язку із виявленими порушеннями Оболонська окружна прокуратура міста Києва подала до Господарського суду міста Києва 4 позови про визнання недійсними: результатів аукціонів, договорів купівлі-продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Також прокуратура просить застосувати правові наслідки недійсності правочинів, встановивши, що гроші, сплачені переможцями аукціонів у розмірі 15 млн гривень за придбання спеціальних дозволів на користування надрами є стягнутими в дохід держави.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року у Шевченківському районі Києва сталася аварія у дитячому садку. Там просіла частина стіни будівлі. На щастя, ніхто не постраждав. Як повідомила місцева влада, у цьому дитячому садочку будувалося укриття.

Правоохоронці вручили підозру підряднику у справі про просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі Києва. Підозрю отримав інженер з технічного огляду.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності