UA | RU
04 липня 2023, 18:14

У Києві банда шахраїв "обчистила" рахунки українців на 17 млн грн

Фото: поліція Києва

У Києві поліція затримала банду шахраїв, які обчистили рахунки українців на 17 млн грн. Члени банди несанкціоновано втручалися в інтернет-банкінг та збували наркотики

Про це повідомила поліція Києва, пише RegioNews.

"36-річний киянин залучив до протиправної діяльності ще 11 осіб. За допомогою фішингу учасники злочинної організації привласнили близько 17 млн грн з банківських рахунків громадян України. Крім того, зловмисники здійснювали виробництво та збут наркотичних речовин", - йдеться у повідомленні.

Злочинна схема угрупування полягала у заволодінні чужими грошовими коштами з рахунків фізичних та юридичних осіб шляхом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи інтернет-банкінгу.

"Щоб отримати доступ до програмного забезпечення інтернет-банкінгу, який використовує у своїй діяльності приватний нотаріус, учасники ОЗГ розповсюдили шкідливий програмний засіб та здійснили перевипуск SIM-карти. В подальшому зловмисники переказували гроші з рахунків громадян так званим "дропам", яких у розпорядженні фігурантів було 59. Потім вказані грошові кошти були зняті з рахунків та розподілені між усіма членами злочинної організації", - розповіли у поліції.

Попередньо, сума збитків становить 17 млн гривень.

Організатором злочинного угруповання виявився киянин, 1987 року народження. До реалізації своїх злочинних намірів він залучив ще 11 учасників віком від 23 до 58 років. Усіх фігурантів затримала поліція.

Слідчі повідомили про підозру 12 фігурантам у скоєнні низки злочинів та подали клопотання до суду про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, днями у Києві виявили організований 39-річним мешканцем столиці великий наркобізнес, який приносив злочинцям багатомільйонний обіг. Проведено затримання та обшуки. Фігурантам повідомили про підозру, що їм загрожує від дев'яти до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності