UA | RU
30 вересня 2021, 18:53

"Успішний Київ" виступає за негайний захист та надання охоронного статусу близько 300 об’єктам у столиці

Депутати Київради ініціювали надання ряду історичних будівель статусу щойно виявлених об’єктів культурної спадщини

Депутати міжфракційного об’єднання "Успішний Київ" під час свого IV засідання підтримали ініціативу розширення на 274 об’єкти до переліку об’єктів XIX-XX століть, яким може загрожувати знищення або пошкодження. Крім того, проєкт рішення, що раніше було затверджено Київрадою на пленарному засіданні 31.08.2021р. та стосувалося переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, "Успішним Києвом" будуть вноситися зміни. Голова об’єднання "Успішний Київ" Владислав Трубіцин впевнений, що в нинішньому вигляді цей проєкт рішення не буде працювати.

"Київ безповоротно втрачає старовинні споруди, які мають право на відродження та існування. Ні для кого не секрет, як сьогодні нещадно знищується наша історія, наша історична спадщина. Саме тому я пильно стежу та оперативно реагую на будь-які протиправні дії та захищаю право киян на свою історичну пам’ять. Потрібно розробити такий проєкт рішення, який дійсно буде захищати історичну спадщину Києва", - впевнений Владислав Трубіцин.

Окрім депутатів Київської міської ради до публічного обговорення були запрошені також громадські організації, активісти, правозахисники та юристи, архітектори та історики, що так само переймаються збереженням київської історії.

Дмитро Перов, юрист ГО "Мапа реновацій" та громадський активіст впевнений, що місцева влада має активно займатися захистом культурної спадщини не на словах, а реальними справами.

"Депутати Київради, як представники киян, повинні реагувати миттєво на повідомлення громади, коли починають руйнувати той чи інший історичний об’єкт. Якщо не реагувати сьогодні, то завтра вже може не бути чого рятувати та що потім зберігати", - запевняє Дмитро Перов.

Усього під охороною держави у місті Києві перебуває понад дві тисячі пам’яток. Частина з них руйнується під впливом природних і антропогенно обумовлених факторів ризику. Більшість же, особливо в центральній частині міста, знищується забудовниками, які під виглядом реконструкції руйнують будинки та зводять на їх місці черговий ЖК чи торговий центр.

Це перше публічне обговорення проблеми між депутатами Київради, що входять до міжфракційного об’єднання та громадськістю. Але в "Успішному Києві" обіцяють, що такі зібрання будуть регулярними, аби разом з громадою Києва шукати шляхи вирішення наболілих питань та зробити столицю комфортною та безпечною для життя містян.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15