UA | RU
31 грудня 2023, 15:05

Росіяни придумали цинічне виправдання удару по Харкову, у ГУР відреагували

фото: ДСНС

Російські терористи вигадали цинічне виправдання масованому обстрілу Харкова. Росіяни заявили, що мстилися за Бєлгород

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Міністерство оборони РФ у Telegram.

Росіяни стверджують, що нібито вразили "центри ухвалення рішень та військові об’єкти" у Харкові.

"Високоточним ракетним ударом по колишньому готельному комплексу "Харків Палас" знищено представників ГУР та ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді", - написало Міноборони РФ.

Окупанти також вигадали, що в готелі нібито перебували до 200 іноземних найманців, яких "планували залучити до проведення терористичних рейдів на прикордонній з Україною території РФ".

Крім того, росіяни нафантазували, що внаслідок ракетної атаки нібито ліквідовано представників СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу "Кракен", які "здійснювали підготовку диверсій на РФ".

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов прокоментував заяву росіян. За його словами, Міноборони Росії фактично публічно зізналося у скоєнні воєнних злочинів.

Він наголосив, що росіяни вдарили виключно по цивільних об'єктах у Харкові. Жоден представник ГУР внаслідок атак не постраждав.

"Ці заяви офіційних представників держави-агресора є фактично публічним зізнанням у скоєнні Росією чергових воєнних злочинів, адже у ході останніх ударів по Харкову ворог умисно цілив виключно по цивільним об'єкта та цивільній інфраструктурі, жодної військової цілі не уражено, жоден співробітник ГУР не постраждав", - наголосив Юсов.

Представник ГУР додав, що інші заяви росіян - брехня та ворожа пропаганда, а злочинці будуть покарані.

Нагадаємо, як стало відомо раніше, у Харківській області внаслідок нічних обстрілів загинули троє людей, у Харкові загалом постраждали 28 осіб.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...