UA | RU
06 жовтня 2023, 11:04

Під обстріл у Харкові потрапили іноземні журналісти

фото: facebook.com/sergiy.tomilenko

Знімальна група португальського телеканалу RTP потрапила під ракетний обстріл центру Харкова вранці 6 жовтня. Журналісти не отримали поранень, але знищено автомобіль

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Facebook голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергія Томіленка.

"Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все", - розповів український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження у Донецьку область на передову. По дорозі з Києва вони зупинилися у Харкові. Сьогодні журналісти планували виїхати в село Гроза, де вчора через російський удар загинуло понад 50 людей.

"Ракета прилетіла майже в готель", - сказав Коваленко.

Зазначено, що даний готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

У НСЖУ вказують, що обстріли російськими ракетами готелів та закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську) - це свідома тактика окупантів, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

"Національна спілка журналістів України висловлює повну солідарність Андрію Коваленку та португальським колегам і поінформує про новий воєнний злочин міжнародних партнерів", - зазначив Томіленко.

Нагадаємо, вранці 6 жовтня в Харкові пролунали вибухи після яких в області оголосили повітряну тривогу.

Згодом стало відомо, що внаслідок ранкового обстрілу Харкова постраждали 23 людей. Також відомо, що загинула дитина.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності