UA | RU
15 вересня 2021, 14:58

Терехов і Фукс провернули в Харкові комбінацію, щоб відтягнути дату виборів на пів року, - Дмитро Маринін

Нинішній в.о. мера Харкова Ігор Терехов і його партнер, бізнесмен російського походження Павло Фукс провернули комбінацію, щоб призначити Терехова секретарем міськради і перенести дату виборів мера Харкова на пів року

Про це на пресконференції в інтернет-виданні "Накипело" заявив депутат Харківської міської ради VI скликання, можливий кандидат у мери Харкова Дмитро Маринін.

За його словами, за законом дострокові вибори харківського міського голови повинні були бути призначені на 26 березня 2021 року, однак вони відбудуться тільки в жовтні.

"Це все комбінація: Фукс, Терехов і ще багато прізвищ в ній "брало участь". Вона була розрахована на те, щоб привести керовану маріонетку в крісло мера, щоб остаточно захопити владу в місті", - вважає Маринін.

За його словами, оскільки "ця маріонетка не мала ніякого рейтингу, а весь час перебувала в тіні Геннадія Кернеса, то цей рейтинг треба було піднімати".

"З цією метою був затягнутий момент передачі документів до Верховної Ради про призначення позачергових виборів мера Харкова. Відповідно вибори призначені на 31 жовтня. І з січня місяця гастролер Терехов пішов у двори піднімати собі рейтинг", - додав Маринін.

Крім того, за його словами, прихід Ігоря Терехова до посади в.о. мера також був результатом "обману і махінацій". "Весь час перебування на лікуванні в Німеччині Геннадій Кернес перебував у несвідомому стані, як кажуть лікарі і прокуратура Німеччини, яка, як я думаю, передасть всі документи Україні", - заявив Маринін.

Також він додав, що Терехов був призначений секретарем міськради на підставі електронного підпису Кернеса, який був без свідомості і не міг приймати ніяких рішень. "Це і є захоплення влади, яке відбулося на першій же сесії міськради... Наступного дня Павло Фукс сказав, що у Геннадія Адольфовича віднялася нирка. Вони вже розуміли, що частина договорняка пройшла, а після того, як обрали Артура Товмасяна головою Харківської облради, вони тільки тоді і оголосили, що Геннадій Адольфович Кернес помер".

Нагадаємо, раніше Дмитро Маринін заявляв, що в. о. мера Харкова Ігор Терехов не є самостійним політиком, він маріонетка в руках інших людей. За його словами, Ігор Терехов нагадує йому ляльку з лялькового театру, "яка через завісочку щось розповідає".

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Кличко розкритикував тимчасову спецкомісію по Києву та заявив про "спроби дискредитації"
23 квітня 2024, 19:36
Військовий зі Львівщини за 17 тисяч доларів відправляв ухилянтів за кордон
23 квітня 2024, 19:14
Чи підвищаться тарифи на газ для українців: у "Нафтогазі" ухвалили рішення
23 квітня 2024, 19:02
Кабмін виділив понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
23 квітня 2024, 18:38
Росіяни вдарили артилерією по Сумщині, є поранені
23 квітня 2024, 18:35
Повітряні сили показали, як вночі збивали російські дрони на Півдні
23 квітня 2024, 18:06
Суд виніс вирок нацгвардійцю, який вбив п'ятьох людей на заводі "Південмаш"
23 квітня 2024, 18:03
На Великдень у Харкові закриють вхід на міські кладовища
23 квітня 2024, 17:28
У Дніпрі ДБР викрило правоохоронця, який за два роки на посаді "заробив" 14 млн грн
23 квітня 2024, 17:22
Сольський прокоментував підозру від НАБУ
23 квітня 2024, 17:01