UA | RU
15 липня 2021, 17:13

Терехов дутими рейтингами прикриває те, що через відставку Авакова він залишився без хребта, - експерт

Відставка Арсена Авакова з поста міністра внутрішніх справ вибила "становий хребет" в.о. мера Харкова Ігоря Терехова, чий рейтинг тримався тільки на страху місцевих еліт перед Аваковим. Це змушує команду Терехова публікувати "дуті рейтинги", щоб хоч якось тримати "хорошу міну при поганій грі"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав політичний експерт Олексій Якубін.

За його словами, відставка Авакова - удар по його планам зробити повноцінним очыльником Харкова "орієнтованого на нього голову облради і тимчасового мера Терехова".

"Показово, що відразу після відставки Авакова глава партії СН Олександр Корнієнко, чи то вирішив підсолодити пігулку, чи то навпаки потролити Арсена Борисовича і сказав, що кращого кандидата в мери Харкова, ніж сам Аваков, він не бачить. Чому це виглядає більше як тролінг? Та тому що, по - перше, Аваков вже давно безпосередній учасник виборів мера і повністю керує всіма діями Ігоря Терехова, який, по суті, є його "аватаром", - написав експерт.

А, по-друге, вважає Якубін, Корнієнко не може не знати, що "Аваков вже балотувався в мери Харкова в 2010 році і програв тандему Кернес-Добкін. З тих пір антирейтинг Авакова в Харкові тільки виріс. Так що особиста участь Авакова у виборах навряд чи буде всипана пелюстками з троянд і, якщо зараз він випадає з вищої ліги української політики, то після закономірного результату на харківських виборах виявиться навіть не в першій, а в другій лізі".

"Показово, як тролінг від Корнієнка продовжив глава облорганізації "Слуг народу" Павло Сушко, який сказав, що з Аваковим ніхто про висунення не говорив, але, що, якщо він надумає йти в мери, то так і бути "слуги народу" розглянуть його кандидатуру на предмет підтримки. Втім, хорошого виходу для цього тандему в цій гонці зараз вже не помітно. Позиції Терехова трималися виключно на політичній вазі і силовому впливі Авакова, якого харківські бізнесмени і чиновники просто боялися. Тепер же після звільнення Авакова справи Терехова зовсім не дуже. Він і до цього не був лідером гонки, його надували виключно за рахунок підтримки Авакова, а зараз ми будемо спостерігати ще більш стрімке схлопування рейтингу Терехова і відхід від нього досі лояльних йому еліт", - вважає експерт.

На думку Якубіна, "не випадково прямо сьогодні, в день відставки Авакова команда Терехова викинула в інформпростір свіжий рейтинг по Харкову, в якому тимчасовий мер обігнав вже сам себе, залишивши далеко позаду всіх конкурентів". "Результати свіжого опитування викликають питання. І, якщо їм вірити, то Терехов нібито наростив підтримку так, що скоро обійде вже рейтинг і самого Кернеса. Хоча насправді ми бачимо банальну "хорошу міну при поганій грі". А тепер все повертається на "круги своя", адже його становий хребет у вигляді міністра вже відсутній", - підсумував експерт.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року в Харкові відбудуться дострокові вибори міського голови. В даний час обов'язки мера тимчасово виконує секретар міськради Ігор Терехов, який до 2010 року був заступником губернатора Харківщини Арсена Авакова. Терехов вже кілька місяців активно веде виборчу кампанію, хоча офіційно виборчий процес у Харкові стартує тільки восени.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
У Дніпрі з-під завалів дістали ще одного загиблого: рятувальна операція завершена
20 квітня 2024, 11:34
Зеленський підписав указ про обмеження роботи онлайн-казино
20 квітня 2024, 11:13
Нічна атака на Україну: скільки цілей збила ППО
20 квітня 2024, 10:53
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02