UA | RU
15 червня 2021, 19:45

Експерт: Увічнення пам'яті Кернеса Терехов перетворює на свій нескінченний піар

Ініціатива в.о. мера Харкова Ігоря Терехова присвоїти Геннадію Кернесу звання почесного харків'янина посмертно - це чергова спроба Терехова "повісити локшину на вуха своїм виборцям"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написала політичний експерт Яніна Соколовська.

"Ось уже півроку в.о. мера Ігор Терехов розповідає про увічнення пам'яті Геннадія Кернеса. І сьогодні Терехов урочисто оголосив, що у нього навіть щось вийшло зробити. Майже. Сьогодні топонімічна комісія міськради вирішила рекомендувати депутатам на найближчій сесії (14.07) присвоїти покійному меру звання почесного громадянина міста. Іронія ситуації в тому, що Терехов цілком міг ініціювати питання про присвоєння Геннадію Кернесу звання почесного громадянина Харкова ще на початку року. І це питання було б вже мінімум три місяці як вирішене", - написала експерт.

Але справа в тому, впевнена Соколовська, що "пам'ять Кернеса для Ігоря Терехова - це виключно джерело передвиборчого піару. Це джерело не бездонне, а розтягнути треба до дня голосування 31 жовтня. Як очільнику міста йому ж зовсім нічим похвалитися, тому їде до своєї мети на чому може".

За словами експерта, тема Кернеса в риториці Терехова "пожвавлюється з щомісячною періодичністю - ніби за графіком. Ось опитування про увічнення пам'яті Кернеса двічі за останні пару місяців запускали. Був ще один раніше - взимку. Результати двох пішли в нікуди, про третій Терехов обіцяє відзвітувати після 27.06, дня народження Геннадія Кернеса. А 14.07 - голосування на сесії про присвоєння Кернесу почесного громадянства Харкова".

"Обіцянки Терехова увічнити змінюються по черзі опитуваннями громадської думки і пропозиціями присвоїти звання почесного громадянина. Але - з самого початку року, коли зайшла мова про пам'ять Кернеса, все це продовжує залишатися порожнім звуком! Адже в реальності не робиться нічого, все під слушними приводами переноситься на майбутнє! Що ж, майстерність вішати локшину на вуха виборцям - це теж майстерність. Цінителі можуть поаплодувати", - написала Соколовська.

Вона також нагадала, що одночасно з Кернесом звання почесного харків'янина мають намір присвоїти лікарю Євгену Комаровському. "Навесні, в розпал пандемії коронавірусу в Харкові Комаровський прочитав перед депутатами і Тереховим цілу лекцію про COVID-19. Цей акт просвітництва був, напевно, найцікавішим і найкориснішим, що сталося тоді в міськраді. Ну і Терехов собі намалював зірочку на фюзеляжі - мовляв, коронавірусу протистою разом з Комаровським! Хоча саме в цей час харківські лікарні просто лопалися від напливу ковідних пацієнтів, доводилося хворих розвозити по області. Та й Комаровський на пряме запитання відповів тоді на сесії - місто могло зробити набагато більше. І, мабуть, тільки ввічливість завадила доктору прямо сказати: а, якщо чесно, то ви пане Терехов провалили боротьбу з коронавірусом", - нагадала експерт.

"З гідним увічненням пам'яті Кернеса, як бачимо, теж провал. Хоча для цього потрібно не так вже й багато, але Терехову з політичних причин вигідніше і далі танцювати на кістках покійного, щоб підняти собі рейтинг", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше Ігор Терехов обіцяв, що в Харкові буде гідно увічнена пам'ять Геннадія Кернеса, а рішення про те, як це зробити буде прийнято разом з харків'янами. Для того, щоб дізнатися думку містян з цього питання було проведено кілька онлайн-опитувань. Незважаючи на те, що Терехов виконує обов'язки мера Харкова вже півроку, нічого для увічнення пам'яті Кернеса за цей час зроблено не було.

Дострокові вибори Харківського міського голови відбудуться 31 Жовтня 2021 року.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52
Мешканець Дніпра намагався доплисти до Молдови на надувному матраці
24 квітня 2024, 19:26
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 1 млрд доларів
24 квітня 2024, 19:07
У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра агрополітики Сольського
24 квітня 2024, 18:37
Зарізали та сховали тіло в підвалі: харків’янка за кілька тис. грн замовила вбивство співмешканця
24 квітня 2024, 18:35