UA | RU
10 березня 2021, 09:01

Спадок Кернеса: стали відомі реальні масштаби володінь бізнес-імперії ексмера Харкова

За попередніми підрахунками вони сягають близько 1,3 мільярда
За попередніми підрахунками вони сягають близько 1,3 мільярда
Фото: slidstvo.info

Після смерті ексголови міста Харкова Геннадія Кернеса, стали з'являтися подробиці щодо майна та бізнесу, якими володів покійний мер. Зокрема, в руках його спадкоємців - цивільної дружини Оксани Гайсинської та пасинка Родіона Гайсинського, сконцентрувалися десятки компаній, які охоплюють більшість сфер щоденного життя харків’ян.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на розслідування, проведене виданням "Слідство Інфо".

Так, останнім часом Родіон став власником десятка харківських ринків. Низкою активів обзавелася також його мати, 50-річна Оксана Гайсинська, яка ще понад п’ять років тому не володіла практично жодними фірмами. Нині Гайсинська через понад десять компаній володіє торговими та розважальними центрами, історичними будівлями, кафе та ресторанами у центрі Харкова.

Зазначається, що примноження бізнесів Гайсинських співпало у часі з погіршенням здоров’я ексмера Харкова Геннадія Кернеса - цивільного чоловіка Оксани Гайсинської. Всього дослідники нарахували 66 тисяч квадратних метрів комерційної нерухомості та 26 гектарів землі у Харкові, що дісталися у спадок Гайсинським. Вартість цих активів, за попередніми підрахунками, сягає щонайменше 1,3 мільярда гривень.

Нині Родіон Гайсинський є власником чи співвласником у близько тридцяти компаніях. Здебільшого цим фірмам належать землі та торгові площі на харківських ринках. Весь цей бізнес на нього переоформили у 2018-2020 роках.

Загалом це близько 25 гектарів землі та 42,6 тисячі квадратних метрів торгових площ. Найбільше земель і нерухомості структури Гайсинського сконцентрували на ринках "Центральний" та "Кінний".

У руках Оксани Гайсинської зосередилися вишуканіші бізнес-активи: офісні центри, торгово-розважальні комплекси, кафе та ресторани.

Реальні масштаби бізнес-імперії, яку залишив по собі Геннадій Кернес, наразі оцінити важко. Та навіть через кілька місяців після смерті багаторічного мера Харкова обриси його імперії стають чіткішими. Схоже, найближчим часом сім’я Гайсинських перетвориться у чи не найбагатших та найвпливовіших бізнесменів Харкова", - йдеться у розслідуванні.

За підрахунками видання, землі та торгові площі, які належать Родіону Гайсинському, можуть коштувати близько 850 мільйонів гривень. А комерційна нерухомість Оксани Гайсинської - ще 430 мільйонів гривень. Відтак уся бізнесова нерухомість родини Кернеса станом на сьогодні може коштувати близько 1,3 мільярда гривень.

Як повідомлялося, 23 грудня у Харкові поховали Кернеса.

Уже 1 січня секретар міськради Харкова просив парламент призначити перевибори мера.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38