UA | RU
05 вересня 2023, 10:19

Прифронтова лікарня Донеччини тепер має сучасний КТ-апарат для якісного діагностування пацієнтів

Фонд Дениса Парамонова у співпраці з Благодійним фондом молодіжної ініціативи «Надія» та фондом HopeUA передали комп’ютерний томограф одній з прифронтових лікарень Донеччини

Про це повідомляється на сайті Фонду Дениса Парамонова, інформує RegioNews.

КТ вже доставлено до лікарні Донецької області. Тепер це надсучасне обладнання допоможе ставити точні діагнози пацієнтам і в рази підвищить ефективність їх подальшого лікування, полегшить роботу медпрацівникам. З проханням допомогти у наданні сучасного комп’ютерного томографа до меценатських організацій звернувся колектив лікарні.

"Ми розуміємо, що не можемо стояти осторонь проблем, що виникають у лікарнях Донеччини, — зазначив Денис Парамонов, засновник однойменного благодійного фонду. — Під час однієї з поїздок фондів, колектив лікарні попросив придбати комп’ютерний томограф. Завдяки спільним зусиллям вдалось оперативно задовольнити це прохання медиків і тепер КТ-апарат вже знаходиться там, де він вкрай був потрібен. Сьогодні у місцевих медзакладах дуже багато пацієнтів і лікарі працюють понаднормово. Як можемо намагаємося полегшувати їм роботу. Допомагаємо медзакладам і з інших регіонів країни. На сьогодні Фонд надав різноманітне медоснащення вже понад 75 медзакладам з 10 областей. І ця робота буде тільки нарощуватися".

Крім цього, у лікарні Донеччини, що знаходяться фактично за три кілометри від лінії фронту, доставлено багато вантажу з іншим медичним обладнанням та розхідними матеріалами.

На сайті Фонду Дениса Парамонова також зазначено, що у цій великій гуманітарній місії взяли участь наступні фонди та організації: Фонд молодіжної ініціативи "Надія", фонд HopeUA, ТОВ "БУДХАУСГРУПП", Центральна збагачувальна фабрика "Мирноградська", товариство "Краснолиманське", "Харвінд", компанія "Медирент", фонд Eltech Trust, а також компанія "Дойч-Фарм".

"Поява в одній з прифронтових лікарень Донеччини апарату КТ — це надзвичайно важливо, оскільки медзаклад на Донеччині знаходиться на самій передовій і одним із перших приймає важкопоранених захисників. Тепер лікарі матимуть більше можливостей, аби надавати нашим військовим критично необхідну першу допомогу, діагностувати складні травми голови, ефективніше лікувати і поранених цивільних громадян", - зазначив амбасадор Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія", відомий український композитор Євген Хмара.

Зауважимо, лише за останні два місяці до лікарень, що знаходяться фактично на лінії розмежування командою Фонду Дениса Парамонова, Фонду молодіжної ініціативи "Надія" та партнерами доставлено найсучасніше медичне обладнання: апарат МРТ та три апарати КТ, УЗД апарати, два гостроскопи Fuji (Японія) та більше ста медичних моніторів, автомобілі невідкладної допомоги, сучасний колоноскоп та десятки підігрівачів крові. За цей час було відвідано Курахово, Торецьк, Словʼянськ, Краматорськ, Добропілля, Петропавлівка, Павлоград, Дніпро, Херсон, Миколаїв, Харків, Богодухів та інші населені пункти поблизу зони бойових дій.

Нагадаємо, у червні Фонд Дениса Парамонова виступив партнером благодійного аукціону під час якого зібрано майже 100 тис. євро. Ці кошти будуть витрачені на закупівлю новітнього обладнання для лікарень з різних областей України.

Крім цього, раніше повідомлялось про те, що Фонд Дениса Парамонова допоміг доставити сучасне обладнання для 50 лікарень у 10 областях України і ця благодійна місія буде продовжуватись й надалі.

Також Фонд Дениса Парамонова доставив нові меблі для кухні Фумінорі Цучіко, який переїхав до Харкова, щоб надавати підтримку місцевим жителям у час війни. Завдяки новому обладнання волонтер зможе збільшити кількість безкоштовних обідів.

Також повідомлялося, що Фонд Дениса Парамонова передав до медичних закладів бус, УЗД-апарати, холодильні камери, спеціальні ліжка для пацієнтів, приладдя для рентген-апарату, генератори і станції Starlink для безперебійного інтернету та інше різноманітне медичне приладдя.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У двох містах Росії спалили тепловози: що відомо
29 квітня 2024, 04:40
Росіяни продаватимуть квартири і будинки українців, які виїхали з ТОТ, – Федоров
29 квітня 2024, 03:20
Штурмують на мотоциклах: під Бахмутом Сили оборони знищили російську техніку
29 квітня 2024, 02:25
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29