UA | RU
01 червня 2023, 17:30

Фонд Дениса Парамонова оновив кухню в кафе волонтера з Японії, який безкоштовно годує харків'ян

Фото: facebook.com/ParamonovFoundation

Фонд Дениса Парамонова доставив нові меблі для кухні Фумінорі Цучіко, який переїхав до Харкова, щоб надавати підтримку місцевим жителям у час війни. Завдяки новому обладнання волонтер зможе збільшити кількість безкоштовних обідів

Про це повідомляє пресслужба Благодійного фонду Дениса Парамонова, передає RegioNews.

Фонд Дениса Парамонова не міг залишитись осторонь благородної справи Фумінорі Цучіко, яка дозволяє безкоштовно годувати мешканців Харкова, які опинились у скрутному становищі.

"Нещодавно уся країна дізналась про 75-річного японця Фумінорі Цучіко, який дев’ять місяців заради безпеки жив у харківському метро і годував там людей. Чоловік був вражений безстрашністю і щирістю українців, а тому вирішив залишитись у Харкові аби допомагати містянам. З харків’янами Фумінорі пережив дуже важкі часи і тепер вони стали для нього наче рідні. Японець захотів від щирого серця віддячити містянам за підтримку.

Так у місті з’явилось кафе з безкоштовними обідами. Усім процесом заправляє Фумінорі, якому допомагають інші кухарі. У розвиток благодійного кафе чоловік вкладає власні кошти", - заявили у Фонді Дениса Парамонова.

"Напередодні до кафе Фумінорі Цучіко ми доставили абсолютно нові меблі для кухні, що відповідають усім санітарно-епідеміологічним стандартам. Тепер кухарі кафе зможуть набагато швидше готувати якісну їжу для містян. Звісно, це надасть змогу і збільшити кількість безкоштовних обідів, що полегшить буденність жителів Харкова, які опинились у важкій життєвій ситуації", - наголосили у Фонді.

Як відомо, громадянин Японії Фумінорі Цучіко одразу після початку повномасштабного російського вторгнення приїхав з Японії до України, щоб допомагати харків'янам, які страждають від війни. 75-річний японець був вражений безстрашністю і щирістю українців, а тому залишився у Харкові аби і далі допомагати містянам.

Спочатку японський волонтер безкоштовно годував харків'ян, які переховувалися від російських обстрілів у метро, а нещодавно відкрив на Салтівці FuMi Caffe, де щодня готують майже півтисячі безкоштовних обідів для містян та жителів області. У майбутньому японський волонтер планує розширювати масштаби робіт, аби більше людей отримали допомогу.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності