UA | RU
14 вересня 2022, 11:03

Масштабний обстріл Донеччини: влада закликає цивільних виїхати

Фото: Facebook

Внаслідок ворожих обстрілів Донецької області за 13 вересня загинуло п’ять мирних жителів та поранено 16 людей, у ніч на 14 вересня поранено щонайменше одну людину, обстріли населених пунктів тривають: був масований артобстріл Авдіївки, удари по Краматорську й Торецьку

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає RegioNews.

"За 13 вересня росіяни вбили 5 мирних жителів Донеччини – у Бахмуті. Ще 16 людей отримали поранення", - написав Павло Кириленко.

Вночі росіяни вели вогонь у всіх районах області, де проходить лінія фронту.

У Волноваському районі під обстріл потрапила Пречистівка – 1 людина поранена, пошкоджено 1 будинок.

"В Авдіївці знову масований артобстріл під ранок – влучили у стару та центральну частини міста. Інформацію щодо постраждалих та пошкоджень встановлюємо", - йдеться у повідомленні.

В Очеретинській громаді снарядами пошкоджено щонайменше 3 житлові будинки, крамницю, адмінбудівлю та сільгосппідприємство у Новоселівці Першій.

У Мирнограді під обстріл потрапила одна зі шкіл – пошкоджено віконні блоки та частково покрівля. Інформації щодо постраждалих немає.

У Краматорському районі росіяни завдали ударів по Краматорську та Миколаївці – пошкодили три будинки та спортивний комплекс, однак без жертв.

У Бахмутському районі зранку відбувся обстріл Торецька – пошкоджено один будинок, без постраждалих.

"Кожна ніч на Донеччині – неспокійна. Цивільні мають покинути область. Це – питання життя і смерті!", - зазначив Кириленко.

Раніше повідомлялось, що українські військові успішно відбили атаки росіян у районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності