UA | RU
02 листопада 2020, 11:45 141

Бондар Віктор

02 листопада 2020, 11:45 141
Співголова депутатської групи “За майбутнє” у Верховній Раді 9-го скликання
Співголова депутатської групи “За майбутнє” у Верховній Раді 9-го скликання

Народний депутат України 7-го, 8-го та 9-го скликань.  Народився 5 листопада 1975 року у Ленінграді СРСР (тепер – Санкт-Петербург). Громадянин України, проживає в смт. Гостомель, що знаходиться у Київській області.

Сторінка депутата на сайті Верховної Ради.

Профіль у Facebook.

Профіль у Іnstagram.

Профіль у Wikipedia.

Освіта

1992 р. – закінчив Київське Суворівське військове училище.

1997 р. – закінчив юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за фахом правознавство, кваліфікація — юрист.

2004 р. – закінчив Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" за спеціальністю "Інформаційні управляючі системи та технології", кваліфікація — аналітик комп'ютерних систем.

Кандидат юридичних наук - науковий ступінь у галузі юридичних наук.


Кар’єра

1996 - 1997 рр. - юридичний радник Фінансово-промислової групи "Сігма”.

1997 - 1999 рр. - заступник директора Європейського фонду розвитку.

1999 - 2000 рр. - голова правління ВАТ "Донецький м’ясокомбінат”.


Політична бекграунд

2000 - 2005 рр. – Департамент внутрішньої політики - керівник центру інформаційних ресурсів. Департамент зв'язків з Верховною Радою України - заступник директора. Секретаріат Кабінету Міністрів України - начальник управління стратегії розвитку інформаційних ресурсів і технологій.

2005 - 2006 рр. – виконуючий обов'язки першого заступника Міністра транспорту та зв'язку України, Міністр транспорту та зв'язку.

2006-2007 рр. – заступник голови Секретаріату президента України.

2007-2010 рр. – очільник Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

2010-2012 рр. – заступник голови Державної митної служби України.

2012-2014 рр. – народний депутат України 7-го скликання (балотувався в окрузі №191 Хмельницької області в якості безпартійного самовисуванця).

З листопада 2014 р. – народний депутат України 8-го скликання. Самовисуванець по округу №191.

З 5 червня 2015 р. – голова політичної партії "Відродження".

5 вересня 2017 р. – був обраний головою депутатської групи "Відродження", після того як Віталій Хомутиннік вирішив покинути пост керівника групи.

7 червня 2019 р. – заявив про вихід з партії "Відродження" і складання повноважень голови.

21 липня 2019 р. – обраний до Верховної Ради України 9-го скликання по мажоритарному округу №191 (Хмельницька область).

29 серпня 2019 р. – обраний співголовою депутатської групи "За майбутнє”.

Сім'я

Розлучений. Виховує трьох синів і одну дочку: Микиту, Кирила, Максима і Дарину.

Декларація

Бондар за 2019 рік отримав 402,4 тис грн зарплати, 422,6 тис грн коштів на виконання депутатських повноважень, 3,4 тис. грн відсотків. Згідно з останньою декларацією, на банківських рахунках депутат зберігає 56,9 тис грн, а готівкою – 34,8 тис грн, $1 млн 157 тис, 195 тис євро.

Також у власності нардепа було дві земельні ділянки (Київська та Хмельницька область), житловий будинок у Київській області та дві квартири (Київ та Одеса). Свого автомобіля в Бондаря не було.

Згідно з декларацією Бондар власник колекції дорогоцінних ікон (17 штук), 14 творів мистецтва (колекції ікон по кілька екземплярів) і 4 антикварних виробів (бронзовий камінний годинник першої половини XIX століття, підлоговий годинник з Амстердама, нідерландський настільний годинник із червоного дерева, нідерландський настінний годинник Zaanse Hangklok).

Крім того, у власності Бондаря 7 наручних годинників Breguet, наручний годинник Ulysse Nardin і Vacheron Constantin, три ювелірних вироби (запонки).

Із корпоративних прав та юридичних осіб нардеп вказав ТОВ "Будінфорум".

Скандали

24 грудня 2010 року Бондаря заарештували за звинуваченням у пособництві умисного знищення незавершеного будівництва автовокзалу "Теремки" у Києві у 2006 році. Через 4 дні його звільнили під підписку про невиїзд.

2011 р. – справу проти Бондаря закрили за відсутністю складу злочину.

2012 р. – увійшов до складу фракції "Партії регіонів”.

16 січня 2014 року – голосував за так звані "диктаторські закони”, які суттєво обмежували права громадян і свободу слова.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов звинувачував Бондара у спробі нашкодити реформі публічних закупівель. Як повідомляють відкриті джерела, будучи народним обранцем, він займався бізнесом, що заборонено законом.

Обіцянку, пов'язану із землею, Бондар провалив. У своїй програмі він обіцяв обмежити термін оренди землі до 25 років. Але відповідний законопроєкт так і не ініціював.

Крім того, в передвиборчій програмі депутат обіцяв скоротити бюджет на утримання парламенту, президента, Кабінету міністрів і державних органів на 40%. З усіма цими обіцянками Бондар не впорався.

У своєму окрузі Бондар обіцяв відремонтувати бібліотеки, кінотеатри, побудувати фонтани й встановлювати спортивні майданчики. Нічого ще для виконання цих запевнень народний депутат не зробив.

2020 р. – став одним із ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування.

Відео-виступи політика на каналі Youtube.


24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »